De voordelen van je eigen sieraden maken. - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16417
post-template-default,single,single-post,postid-16417,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

05 jun De voordelen van je eigen sieraden maken.

Hobbies zijn er in alle vormen en maten. Een daarvan is sieraden maken. Er zijn in Nederland veel mensen die dit doen. Sommige maken zelf sieraden als hobby en anderen verdienen er zelfs geld mee.

 

Het maken van je eigen sieraden brengt dan ook een aantal leuke voordelen mee die we hieronder op een rijtje voor je hebben gezet.

Unieke sieraden.

 

Of het nou om een armband, oorbellen of kettingen gaat. Wanneer je zelf je sieraden maakt dan zijn deze ontzettend uniek. Zeker wanneer deze met de hand worden gemaakt dan is er geen tweede van. Wanneer je een sieraad in de winkel koopt dan zijn er meestal meerdere van te krijgen en kunnen meer mensen hetzelfde sieraad kopen en dragen. Met het maken van je unieke eigen sieraden is dit niet het geval.

Ontspannend.

 

Hoewel de een sieraden maken als hobby heeft, verdient een ander er geld mee. Veelal begint het wel als een hobby. Een voordeel van dergelijke bezigheden is dat het heel ontspannend kan werken. Ik veel gevallen zelfs therapeutisch.

Zelf sieraden maken is goedkoper dan kopen.

 

Zoals met de meeste dingen die je zelf doet of maakt is ook het zelf maken van sieraden goedkoper dan ze kant en klaar kopen. Wanneer je een sieraad in de winkel of bij een juwelier koopt, dan betaal je naast de materialen ook het arbeid. Wanneer je zelf iets maakt dan kost het je tijd maar betaald je dus niet voor de arbeid en alleen voor de materialen.

 

De materialen zijn vaak een stuk goedkoper omdat je ze bij een groothandel kunt inkopen voor een laag bedrag. Wil je weten hoe dit werkt, waar je materialen kan kopen? Lees dan dit artikel hierover zelf sieraden maken.

Je eigen stijl.

 

Een ander voordeel is de styling. Zeker wanneer je ervan houdt om jezelf te stylen dan kan dit juist heel goed met het maken van je eigen sieraden. Net als wanneer je bijvoorbeeld zelf kleding maakt, dan heb je totale controle over hoe het eruit komt te zien, qua design en kleuren. Je kunt dus veel makkelijker sieraden maken die bij je kledingstijl passen.

Sieraden verkopen.

 

Last but not least. Kan het maken van eigen armbanden, kettingen, oorbellen en andere sieraden leiden tot een nieuwe business of bijverdienste. Dit kan indirect weer positieve gevolgen hebben voor je banksaldo en zelfs carriere.