Zelf je ketting maken - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16080
post-template-default,single,single-post,postid-16080,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 jun Zelf je ketting maken

Welke vrouw houdt er nou niet van sieraden? Je vindt ze in allerlei soorten en stijlen. Ben jij een beetje creatief, dan is het natuurlijk helemaal leuk om zelf iets te maken. Je kan het sieraad dan helemaal naar jouw eigen smaak en favoriete kleuren maken. De ketting of armband zal dan uniek en extra speciaal zijn omdat je het zelf hebt gemaakt en er geen tweede van te vinden is. Een van de materialen die graag worden gebruikt om zelf een sieraad mee te maken zijn kralen. Ze zijn makkelijk te verwerken en verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. Een extra mooie en bijzondere uitstraling krijg je wanneer je edelsteen kralen gebruikt.

Edelsteen kralen in alle soorten en kleuren

Edelsteen kralen zijn volop te verkrijgen. Je zou eens kunnen gaan kijken bij een lokale edelsteen verkoper of die kralen verkoopt, maar de kans is groot dat de edelstenen daar al zijn verwerkt. In gespecialiseerde kralenwinkels en op internet vind je echter een groot aanbod van edelsteen kralen. Jouw favoriete steen om in een sieraad te verwerken zit er vast en zeker bij. Over het algemeen zijn de kralen mooi gepolijst en afgewerkt zodat ze glad aanvoelen. Er is een gaatje in gemaakt zodat je ze kunt rijgen en ze zijn dus klaar om te gebruiken. Maar misschien houd jij wel meer van de wat natuurlijke, ruwere look. Ook dit soort kralen zijn volop te verkrijgen. Hoewel edelsteen kralen ook los verkocht kunnen worden, zal je in de praktijd zien dat ze vaak per streng worden aangeboden. Ze zijn dan aan een snoer geregen zodat ze mooi bij elkaar blijven. Als ze aan een snoer zitten kan je bovendien precies zien of de vorm en grootte van de kralen ongeveer met elkaar overeen komen. Edelsteen kralen kan je per steensoort kopen zodat je een mooie sieraad kan maken dat egaal van kleur is. Vind je het leuk om verschillende stenen te combineren kan je bij diverse aanbieders terecht voor een kralen mix. Je krijgt dan een verzameling kralen van allerlei steensoorten, groottes en kleuren door elkaar. Aan jou de eer om er een mooie combinatie van te maken.

De werking van natuurlijke materialen

Edelstenen zijn natuurlijke materialen. Elke steensoort heeft natuurlijk wel zijn specifieke eigenschappen en kleuren, maar onderling zullen de stenen toch van elkaar variëren. Er zullen geen twee stenen precies hetzelfde zijn. Datzelfde geldt natuurlijk van de kralen die van de edelstenen gemaakt zijn. Dat is juist een deel van de charme om met dit materiaal te werken. Wat edelstenen extra bijzonder maken is dat er wordt beweerd dat elke steensoort zijn eigen helende werking heeft. Zo zijn er edelstenen waarvan wordt gezegd dat ze een kalmerende werking hebben, kracht geven of je zelfvertrouwen versterken. Welke werking de steen heeft en bij welke aandoening de steen je zou kunnen helpen is makkelijk op te zoeken. Op internet of bij de edelsteen handelaar kan je hiervoor terecht. Stel je nou eens voor, jij maakt met de edelsteen kralen een prachtig en unieke ketting en die helpt je ook nog eens bij jouw fysieke of geestelijke gesteldheid. Voor een compleet aanbod van edelsteenkralen kun je bijvoorbeeld eens kijken bij een webshop als Crystal Caves.