Wat kunnen eiwitrijke maaltijden betekenen voor je gezondheid? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
18142
post-template-default,single,single-post,postid-18142,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

05 mrt Wat kunnen eiwitrijke maaltijden betekenen voor je gezondheid?

Eiwitten zijn in verschillende maaltijden en producten te vinden. De voedingsstof is voor ons allemaal belangrijk. Het maakt hierbij vrij weinig uit of je bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch eet. Eiwitten kunnen namelijk een groot verschil maken. Voor je energielevel, maar ook voor het herstel van je spieren.

Dat is al heel wat waard, denk je niet? Nu kan het wel lastig zijn om de waarde van eiwitten exact in te schatten. Wat kunnen ze bijvoorbeeld betekenen voor je algehele gezondheid? Dat is precies de vraag die in dit artikel terug gaat komen.

Wat zijn eiwitten eigenlijk?

Je bent niet de enige die stilstaat bij deze vraag. Om te beginnen zijn eiwitten voedingsstoffen en ze zijn in uiteenlopende producten te vinden. Het kan gaan om zuivel en vlees, maar ook om peulvruchten en noten. Dus als je geen vlees eet, dan is het alsnog mogelijk om een maaltijd of snack samen te stellen boordevol eiwitten.

Eiwitten staan ook bekend als bouwstenen en proteïnen. Dat heeft te maken met de mate van energie die het kan leveren. Nu worden eiwitten vooral met sporters geassocieerd, maar in werkelijkheid hebben we daar allemaal veel behoefte aan. Want als je een druk leven hebt of je werkt veel, dan kun je altijd wat extra energie gebruiken.

Wat zijn eiwitrijke maaltijden?

Veel maaltijden bevatten eiwitten. Laat daar geen misverstand over ontstaan. Maar als het speciaal om eiwitrijke maaltijden gaat, dan wordt hier extra aandacht aan besteed. Er worden vooral producten en ingrediënten gebruikt met een hoog percentage eiwitten, om zo extra bouwstenen binnen te krijgen.

Wat is het nut van eiwitrijke maaltijden?

In de eerste plaats zijn eiwitrijke maaltijden smakelijk. Je kunt verschillende producten gebruiken voor je diner, lunch of voor een simpele snack. Over het algemeen zit er altijd wel iets tussen wat je lekker vindt. Nu kunnen eiwitrijke maaltijden verschillende pluspunten hebben. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Herstelt de spieren: Houd je je regelmatig bezig met sport en beweging? Dan heb je vast al eens te maken gehad met spierpijn en vermoeidheid. Dat kan behoorlijk vervelend zijn. Eiwitrijke maaltijden kunnen dit niet helemaal voorkomen, maar ze helpen wel om je spieren te laten herstellen van een intensieve sportsessie
  • Langer verzadigd: Je organen doen er wat langer over om eiwitten te verteren. Dat kan wel degelijk een pluspunt zijn, want op deze manier ben je langer verzadigd. Dit betekent dat je langer kunt genieten van een hoog energielevel. Bovendien kan het ook voorkomen dat je grijpt naar ongezonde snacks, omdat je minder trek hebt
  • Variërend: Doordat veel producten eiwitten bevatten, kun je hier verschillende maaltijden mee samenstellen. Dus ook als je speciale eetbehoeften hebt, zijn er nog steeds veel ingrediënten die je kunt gebruiken. Stelt dat je gerust?

Waar zijn eiwitrijke maaltijden te koop?

Sterker nog, je kunt eiwitrijke maaltijden helemaal zelf samenstellen. Dit kan helemaal naar smaak. Heb je echter weinig tijd? Dan kun je er ook voor kiezen om kant en klare maaltijden te kopen. Bijvoorbeeld bij www.fuelyourbody.nl/.