Hoe plaats ik zelf raamfolie op mijn ramen? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16656
post-template-default,single,single-post,postid-16656,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

15 okt Hoe plaats ik zelf raamfolie op mijn ramen?

Raamfolie kan op verschillende plekken in huis van pas komen! Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, waar je wilt voorkomen dat buren bij je ruimte naar binnen kunnen kijken. Ook wanneer je een woonkamer aan de straatkant hebt, is het gebruik van raamfolie aan te raden als je geen gordijnen op gaat hangen. Doordat het plakken van raamfolie relatief eenvoudig is, kiezen veel mensen ervoor om dit zelf te doen. In dit artikel vertellen we je stapsgewijs hoe dat in z’n werk gaat! Bestel voordat je aan je klus begint bijvoorbeeld raamfolie van Karwei en zorg zo voor een goede voorbereiding!

Stap 1: zorg voor het schoonmaken van de ruit

Om te beginnen is het van belang dat de ruit uitgebreid gereinigd wordt. Het kan voorkomen dat er vette vingerafdrukken op de ruit zitten, die ertoe leiden dat het raamfolie niet goed aan de ruit zal hechten.

Stap 2: de ruit meten en op maat knippen

Vaak kiest men voor een rand met plakfolie tot op een hoogte van 1.40 en 1.80 meter. Dit is logischerwijs enigszins afhankelijk van de ruimte waar het folie gebruikt wordt en de hoogte van de ruiten! Het raamfolie is eenvoudig in het juiste formaat te knippen.

Tip: laat een rand vrij rondom het folie! Dit kan een speels effect geven, waardoor het folie minder saai overkomt.

Stap 3: maak de ruit nat en plak het raamfolie

Nu je het stuk raamfolie op maat geknipt hebt, kun je dit op de ruit plakken. Dit doe je door de ruit eerst nat te maken met een plantenspuit. Zorg dat je de ruit niet meer aanraakt, om vingerafdrukken tegen te gaan. Verwijder de beschermlaag van het folie en plak deze vervolgens stevig tegen de ruit aan. De waterfilm tussen de ruit en het raamfolie is deze nog makkelijk te verplaatsen.

Tip: met een stukje hard plastic kun je eventuele luchtbelletjes onder het folie wegwerken.

Tags: