Waarom je huis echt niet zonder gordijnen kan - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16189
post-template-default,single,single-post,postid-16189,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 sep Waarom je huis echt niet zonder gordijnen kan

Gordijnen hangen in iedere woning. De lappen stof die de ramen bedekken zijn een goede manier om kleur en stijl aan een interieur te geven. Naast deze stylingsfunctie vervullen gordijnen uiteraard ook nog enkele praktische functies. Zo zorgt een gordijn er bijvoorbeeld voor dat je licht van buitenaf kunt blokkeren en dit stelt je in staat om een kamer donker te maken. Daarnaast zijn gordijnen ook nuttig om ervoor te zorgen dat inbrekers of andere kwaadwillende mensen niet zomaar door de ramen van je huis naar binnen kunnen kijken.

Styling van interieur met gordijnen

Misschien niet de voornaamste reden, maar wel een geldige reden waarom je huis niet zonder gordijnen kan is de stylingsfunctie die deze vervullen. Door het grote formaat zijn gordijnen duidelijk aanwezige onderdelen van het interieur. De materiaalkeuze en de keuze voor de kleur van het gordijn hebben daardoor een grote invloed op het interieur.

Licht van buiten het huis blokkeren

Een praktische reden waarom je huis niet zonder gordijnen kan, is dat je in staat moet zijn om licht van buitenaf te blokkeren. Iedere straat in Nederland is tegenwoordig meer dan voldoende verlicht in de nacht. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld in je slaapkamer het licht van lantaarnpalen en voorbijrijdende auto’s moet blokkeren om lekker te kunnen slapen. Het licht van buitenshuis blokkeren is ook handig als je overdag een film wilt gaan kijken.

Voorkomen dat inbrekers binnenkijken

De belangrijkste reden om gordijnen in je huis op te hangen is de beveiliging tegen inbraken die zij bieden. Gordijnen zorgen er namelijk voor dat inbrekers niet binnen kunnen kijken. Zij kunnen daardoor niet door het raam zien of er waardevolle spullen staan die zij kunnen stelen. Of zien dat er niemand thuis is of iemand alleen in de woning aanwezig is.

Tags: