City Chic interieur creëren - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16787
post-template-default,single,single-post,postid-16787,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

29 jan City Chic interieur creëren

City Chic is een steeds populairder wordende interieurstijl, maar wat is City Chic eigenlijk en hoe kan jij gemakkelijk een City Chic interieur creëren? In dit artikel zullen wij bespreken wat City Chic is en hoe jij je interieur kan veranderen volgens deze stijl.

Wat is City Chic?

De naam zegt het al een beetje voor, city chic is een combinatie van elementen uit de stad met een chique tintje. Deze interieurstijl is een moderne stijl die steeds vaker voorkomt. De stijl haalt inspiratie uit de appartementen van New York City. Maar je kan gemakkelijk zelf de stijl aanpassen naar jouw smaak, het is uiteindelijk een combinatie van twee elementen. Uiteindelijk gaat het bij City Chic om dat er een open ruimte gecreëerd wordt.

Voor welke kleuren moet je kiezen?

Bij deze interieurstijl wordt vaak gebruik gemaakt van basiskleuren zoals grijs, zwart en wit. Deze kleuren helpen dan ook met het creëren van een open ruimte. Maar er wordt niet alleen gebruik gemaakt van basiskleuren. Zo komt de kleur groen vaak terug om de ruimte open te breken en een rustige sfeer te creëren. Dit kan door middel van planten, schilderijen of een (kleine) muur groen verven.

Een mix van materialen

Binnen het City Chic interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van meerdere materialen, zo zie je vaak een mix van stalen en houten meubels. Zeker wanneer de muren mooi egaal geverfd zijn, vallen deze verschillende structuren mooi op. Heb je een betonnen muur in je interieur? Gebruik deze vooral, dit geeft direct een stoer effect op je interieur en past perfect binnen City Chic.

Een statement piece om het af te maken

Om je interieur helemaal compleet te maken is het tijd voor een statement piece met een persoonlijk tintje. Een mooi decoratiestuk die opvalt zodra je binnenkomt, dit kan een fotomuur zijn van je vakanties of een steden schilderij om je terug te nemen naar die geweldige trip. Naast dat dit perfect past binnen City Chic heb jij direct een uniek en persoonlijk interieur. Je kan er ook voor kiezen om een abstract kunstwerk te plaatsen in je interieur.