Doe-het-zelf: woonkamer verven! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16552
post-template-default,single,single-post,postid-16552,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
muur verven

10 sep Doe-het-zelf: woonkamer verven!

Bent u op zoek naar een leuk klusje voor de zaterdag of zondag? Wellicht kunnen de muren binnen uw woning wel enige opvrolijking gebruiken! Wanneer u de muren hun witte kleur laat behouden, kunnen ze al snel op u af lijken te komen. Iets wat de sfeer in een woon- of slaapkamer vermindert. Reden genoeg om de muren van een kleurtje, een patroontje of een mooi behangetje te voorzien. In dit artikel vertellen we u hoe u de muren in de woonkamer zelf kunt gaan verven.

 

Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de verf een grote invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Het is zodoende sterk aan te raden, om niet te besparen op de verf die u voor het verven van de muren wilt gaan gebruiken.

 

Voorbereidingen treffen voor het verven

Voordat u start met het verven, dient u de nodige voorbereidingen te treffen. Zorg er bijvoorbeeld niet alleen voor dat u goede verf in huis heeft. Ook zult u een oude verflaag moeten verwijderen, zult u een voorstrijk moeten kopen en heeft u voldoende kwasten nodig. Om beschadigingen aan meubels te voorkomen kunt u deze tijdelijk naar een andere ruimte in huis verplaatsen. De vloer van de woonkamer dekt u snel een eenvoudig af met kranten of met stucloper. De verf, de kwasten en stuclopen koopt u bij een bouw- of hobbywinkel.

 

Geef verf de tijd om te drogen

Nu u klaar bent om te gaan verven, dient u eerst de voorstrijk op de muur te smeren. Dit voorkomt dat het verf in de muur gezogen wordt, wat het resultaat verslechtert. Wanneer u de voorstrijk goed heeft laten drogen, kunt u de verf op de muur aanbrengen. Houd er rekening mee dat het vaak noodzakelijk is om twee lagen verf op de muren aan te brengen. Zo weet u zeker, dat de verf goed dekt! Tussen het aanbrengen van de lagen moet de muur voldoende tijd hebben om te drogen.

Tags: