Top 3 gezonde groenten - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16607
post-template-default,single,single-post,postid-16607,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 sep Top 3 gezonde groenten

Mensen hechten ontzettend veel waarde aan hun gezondheid. Toch blijkt uit onderzoek, dat steeds meer mensen te kampen krijgen met een lichte vorm van overgewicht. De verwachting is zelfs, dat het aantal mensen met overgewicht in de komende jaren zal groeien naar 50% van de samenleving. Een zorgwekkende ontwikkeling! Een van de manieren om gezond te blijven, is het volgen van een gezond eetpatroon. Neem bijvoorbeeld voldoende groenten tot u, om uw lichaam van alle benodigde vitamines te voorzien. Ook fruit is hierbij essentieel! In dit artikel zetten we de top 3 van gezonde groenten voor u op een rijtje.

De meest gezonde groenten voor in uw maaltijden

Wanneer we naar de meest gezonde groenten kijken, dan komen we al snel uit bij de groene groentes. Dit zijn bijvoorbeeld sla en spinazie, al worden die twee over het algemeen niet als de meest gezonde groenten beschouwd. Groenten die dat wel worden zijn:

  1. Boerenkool
  2. Broccoli
  3. Spruitjes

Deze groenten zitten vol met vitamines, die ieder hun eigen positieve werking op het menselijk lichaam hebben. Zo zit er in deze groenten bijvoorbeeld erg veel vitamine C, ijzer en calcium. Middelen die onze spieren en botten sterk houden en de weerstand verbeteren.

Bereiding van de meest gezonde groenten

Dat u de meest gezonde groenten in uw maaltijden verwerkt, betekent niet dat het effect hiervan optimaal is. Zo komt het geregeld voor, dat groenten veel te lang gekookt worden. Dit maakt dat de groenten vitamines en andere bouwstoffen verliezen, waardoor het effect minder groot zal zijn. Ook bij het stomen van groenten is het belangrijk om te letten op de duur van dit proces.

Tip: zoek op internet naar lekkere recepten waarin u deze top 3 gezonde groenten kunt verwerken. Zo kunt u regelmatig variëren en voorkomt u dat deze groenten saai beginnen te worden na verloop van tijd.