6 manieren om het exterieur van je huis snel meer charme te geven - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
18139
post-template-default,single,single-post,postid-18139,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
exterieur

04 mrt 6 manieren om het exterieur van je huis snel meer charme te geven

Kan jouw woning wel wat extra uitstraling gebruiken? Weet dan dat de buitenkant van je huis net als de omslag van een boek is en de basis vormt voor wat er zich binnenin bevindt. Of je nu een kleine woning hebt die wat extra liefdevolle aandacht nodig heeft of een onopvallend huis dat je graag wat meer persoonlijkheid wil geven. Het kan soms lastig zijn om over veranderingen aan de buitenkant van je woonruimte te beslissen.

Het maakt hierbij ook niet uit of je huis nu traditioneel, modern of eigentijds is: het exterieurontwerp speelt altijd een cruciale rol. Want huiseigenaren kunnen hiermee niet alleen een geweldige eerste indruk maken, maar ook waarde aan hun woning toevoegen. Er zijn een heleboel geweldige ideeën die je kunt implementeren om de buitenkant van jouw huis snel op te fleuren. We noemen hieronder 6 eenvoudige manieren hoe jij dit het beste kunt realiseren.

1. Voeg een overdekte entree toe

Een beetje bescherming boven je hoofd is altijd welkom als je tijdens een regenbui via de voordeur je huis probeert binnen te komen. Het is echter nog belangrijker voor de uitstraling van je woning. Want deurluifels van kunststof kunnen zeker wonderen verrichten voor de ambiance van een huis.

2. Verander de voordeur

Je voordeur van een andere stijl voorzien, kan een grote impact hebben. Kies bijvoorbeeld eens voor een nieuwe voordeur waarin glasplaten zijn verwerkt. Dit omdat glas het design van een voorgevel een stuk luchtiger maakt. Zoek in dit geval naar een voordeur die perfect bij de bouwstijl van je woning past en zonder meer meer licht binnenlaat dan je huidige voordeur.

3. Voeg een toegangspoort toe

Een laag muurtje van metselwerk of een houten hekwerk in combinatie met een houten of metalen poort kan de buitenkant van jouw huis snel een buitengewone uitstraling geven. In combinatie met fraaie groenvoorzieningen voor en achter deze poort trekt het direct de aandacht naar jouw interieur. Waardoor zelfs een kleine voortuin ook een stuk dieper aanvoelt!

4. Verbeter de oprit

De oprit is een onderdeel van je tuinontwerp dat je wellicht niet direct opmerkt als het in een goede staat verkeert. Maar als je oprit verouderd is of simpelweg niet meer bij de stijl van jouw huis past, dan kan dit de aantrekkelijkheid van je woning absoluut aantasten. Bakstenen, tegels of geverfd beton kunnen allemaal voor mooie en duurzame opritten zorgen.

5. Upgrade je tuin

Planten, struiken en bomen zorgen voor de natuurlijke vormen en tinten om de architectonische kenmerken van een huis prettig te accentueren. Een unieke en verzorgde tuin roept altijd verschillende emotionele reacties op.

Een tuinarchitect kent zonder twijfel de juiste materialen plus bouwmethoden hiervoor. Hij of zij heeft veelal ook de ervaring om prachtig aangelegde tuinen aan te leggen. Maar online tuinartikelen kunnen je ook van de juiste inspiratie voorzien om er zelf mee aan de slag te gaan. Zoals het aanleggen van je eigen romantische tuin.

6. Selecteer de juiste tuinverlichting

Een strategisch geplaatste buitenverlichting draagt zonder twijfel bij aan een aantrekkelijk exterieurontwerp en de uitstraling van jouw huis. Goed ontworpen en een efficiënte buitenverlichting verlicht zowel de looppaden, mogelijke trappen en opritten. Als de groene gazons, bloeiende struiken, prachtige bloemen en bomen.

Verbeter de uitstraling van jouw woning

Bij het ontwerpen van ons droomhuis besteden we vaak het grootste deel van onze energie aan het ontwerpen van het interieur. Maar verwaarlozen daarentegen veelal de externe details. Een spectaculair exterieur zal echter behoorlijk opvallen en de algehele stijl van je woning weerspiegelen.

Een mooi exterieurontwerp van een huis kan ook prima met aantrekkelijke architectonische kenmerken, zoals een deurluifel, aangevuld worden. Andere unieke details kunnen prachtige landschap ideeën of unieke kleurencombinaties voor de buitenomgeving zijn. Of een perfect gekozen buitenverlichting, charmante hekken of een ruime veranda.

Al deze bijzondere buiten elementen versterken trots de schoonheid van het exterieurontwerp van je woning en verbeteren uiteraard de uitstraling ervan. Wat kan jij nog meer wensen als jij en/of jouw bezoekers dan bij je prachtige huis arriveren?

Tags: