Meest geliefde food: Sushi - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16431
post-template-default,single,single-post,postid-16431,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 jun Meest geliefde food: Sushi

Als er één soort eten geliefd is, dan is het wel sushi. Alhoewel, dan doen we alsof sushi één soort eten is. In werkelijkheid zijn er oneindig veel soorten sushi! Gevolg daarvan is dat er eigenlijk voor iedereen wel sushi is die hij of zij lekker vindt. Mensen die zeggen geen sushi te lusten, hebben vaak nog nooit écht sushi gegeten. Natuurlijk kan het zijn dat je sommige soorten sushi niet lekker vindt, maar de meeste mensen zullen wel van sushi houden.

Sushi zelf maken

Wist je dat je sushi zelf kunt maken? Er zijn tal van pakketten waarmee je in één keer de belangrijkste ingrediënten voor heerlijke sushi kunt kopen. Er zijn zelfs echte sushi kooklessen waarbij je in een paar uur lekkere sushi leert maken. Dat is niet alleen leuk voor jezelf om te doen, maar ook een tof cadeau om aan iemand te geven!

Verse sushi of kant-en-klaar sushi?

Iemand die eens verse sushi en kant-en-klaar sushi uit de supermarkt heeft gegeten, weet wel dat echte, verse sushi veel lekkerder is. Dat heeft tal van redenen. Natuurlijk moet de sushi in de koeling een tijdje goed blijven. Daardoor wordt soms met ingrediënten gewerkt die misschien niet de lekkerst haalbare smaak opleveren, maar die wel gedurende langere tijd goed blijven. Ook moet sushi eigenlijk op kamertemperatuur geserveerd worden; daardoor komen de smaken het best tot hun recht. De sushi uit de supermarkt wordt koud bewaard, waardoor deze veelal ook koud gegeten wordt. Ten slotte wordt veel sushi machinaal gemaakt, terwijl een goede sushichef juist elke sushi anders maakt omdat deze wordt aangepast op de structuur en het volume van de ingrediënten. Daardoor is verse sushi dus veel lekkerder dan kant-en-klare sushi uit de supermarkt.

Sushi is gezond

Wist je dat sushi erg gezond is? Vis is sowieso al erg gezond, en in verse sushi zitten meestal heel weinig kunstmatige stoffen, juist ook omdat de sushi vers gegeten wordt en dus geen conserveermiddelen hoeft te bevatten. Je hoeft je daarom helemaal niet zo schuldig te voelen als je jezelf eens een keer flink te buiten gaat aan sushi!