Zo kies je de beste zakenauto - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17666
post-template-default,single,single-post,postid-17666,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

05 aug Zo kies je de beste zakenauto

Heb je een eigen bedrijf en wil je graag zakelijk gaan rijden? Waarschijnlijk ga je er veel kilometers mee maken, dus is het belangrijk dat je een auto uitkiest waar je goed in kan zitten en waar je fijn in kan rijden. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je waarschijnlijk veel afspraken met klanten hebt, waardoor je het belangrijk vindt dat je auto er representatief uit ziet. De meeste mensen kiezen daarom voor een nieuwer model.

Waar gebruik je hem voor

Als eerste is het belangrijk om jezelf af te vragen waar je de auto voor gebruikt. Gebruik je het enkel voor woon- werkverkeer, voor zakelijke afspraken of voor het vervoeren van mensen of spullen? Afhankelijk van het gegeven antwoord, zit er verschil in de keuze voor de auto. Als je veel spullen moet vervoeren, is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een auto met een grote kofferbak of voor een busje. Ga je mensen vervoeren, wil je juist zoveel mogelijk beenruimte achterin. 

Hoeveel kilometers ga je rijden?

Afhankelijk van hoeveel kilometers je gaat rijden, is het aan te raden om voor een benzine of juist diesel te kiezen. Ook kan je kiezen voor een elektrische auto. Wat je kiest, is dus afhankelijk van de kilometers. Bij veel kilometers is het gunstiger om voor een diesel auto te kiezen. Ga je de auto ook als privé auto gebruiken? Dan kan de keuze alweer anders zijn. Denk dan wel aan het juist uitvoeren van de kilometerregistratie. Doe je dat verkeerd, kunnen de boetes van de belastingdienst hoog oplopen. Dat wil je natuurlijk niet.

Welke accessoires?

Als je van bepaalde accessoires veel gebruik zal maken, is het handig dat deze al standaard ingebouwd zijn in de auto. Denk bijvoorbeeld aan een navigatiesysteem, een carkit of de mogelijkheid tot muziek luisteren. Als je veel koffie drinkt, is het ook handig dat je een plek hebt waar je je koffiebeker in kan zetten. Het is handig om hier van te voren goed over na te denken. Als je de auto eenmaal aangeschaft hebt, zal je niet snel weer een andere kopen.