Zie er weer uit zoals je je voelt met een facelift - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17356
post-template-default,single,single-post,postid-17356,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

19 mei Zie er weer uit zoals je je voelt met een facelift

Je hebt vast wel eens van een facelift gehoord. Dit is een chirurgische ingreep waarbij de huid van het gezicht of een gedeelte van het gezicht wordt strakgetrokken en waardoor verzakkingen dus minder worden. Als jij het gevoel hebt dat je gezicht eerder oud wordt dan jij, dan kan dat moeilijk te accepteren zijn. Zwaartekracht trekt een huid die soepel wordt naar beneden waardoor het gezicht er oud, vermoeid en soms ook treurig uitziet. En als jij je van binnen niet zo voelt, kun je je daardoor onzeker en verdrietig voelen. Met een facelift kan de zwaartekracht je niets maken de komende 10 tot 15 jaar en ga je weer jeugdig en stralend de straat over.

Wat is een facelift?

Voor een facelift is geen opname nodig in het ziekenhuis. Het is een poliklinische behandeling waarna je dezelfde dag weer naar huis mag. De ingreep wordt onder verdoving uitgevoerd en er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Bij allen wordt de huid gelift, verwijderd en strak getrokken. Deze behandelingen hebben allen een ander doel en een andere methode.

  • S-lift: de S-lift is een ingreep van 1,5 uur waarbij alleen de huid van de wang wordt aangepakt. Deze huid wordt losgemaakt, gelift, de overtollige huid wordt verwijderd en weer vastgezet.
  • MACS-lift: de MACS lift duurt wat langer, 2 uur, en houdt een lift in van zowel de huid van de wangen als het onderliggende steunweefsel. Hierdoor ontstaat een strakkere kaaklijn en een prominente neuslippenplooi.
  • Hals-face lift: deze procedure duurt 2 tot 2,5 uur en, zoals de naam al aangeeft, worden bij deze ingreep zowel de hals als de wangen aangepakt. Het gezicht wordt strakker en jeugdiger, huidplooien verdwijnen en de hals- en kaaklijn is weer zichtbaar.

Heb jij een facelift nodig?

Een operatie om ouderdom tegen te gaan is nooit per se nodig, maar dat betekent niet dat jij er niets aan zou hebben. Als jij je echt verdrietig en misschien wel depressief voelt van hoe je eruit ziet, dan kan een facelift je uit deze situatie helpen. Een verouderde huid ontstaat bijvoorbeeld door roken en drinken, maar ook als je veel in de zon bent geweest. Uiteraard is ouderdom ook een natuurlijk proces waar je niet onderuit kunt. Wordt jouw gezicht sneller oud dan jij, dan is dat soms geestelijk erg moeilijk te verwerken. En met een facelift voel je je dan weer snel zelfverzekerd en energiek.

De nazorg en de werking

Na een facelift moet je herstellen, want het is een ingrijpende operatie waarbij je huid wordt verplaatst. Je gezicht zal gezwollen zijn en strak aanvoelen en dat betekent dat je moet koelen. Eventuele pijn kan met een pijnstiller worden verholpen. Je ziet naderhand nog een paar weken zwellingen en blauwe plekken, maar na een tijdje trekken deze weg. Zorg dat je goed rust, dat je niet rookt of drinkt, dat je geen warme dranken drinkt en dat je de eerste zes weken geen zware inspanningen verricht. Zorg goed voor jezelf en je huid en het resultaat van je facelift blijft wel 15 jaar zichtbaar.

Wil jij je zelfverzekerde uitstraling weer terug? Neem eens een kijkje op Skin-surgery.nl.