Wat maakt een koud biertje zo lekker? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15510
post-template-default,single,single-post,postid-15510,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 apr Wat maakt een koud biertje zo lekker?

Het is een traditie voor een groot aantal mannen, aan het eind van een zomerse middag een koud biertje drinken op het terras van de plaatselijke kroeg. Niet alleen bij de kroeg, maar ook thuis genieten mannen regelmatig van een koud biertje! In de winter, maar toch ook voornamelijk in de zomer bij de hoge temperaturen. Wat maakt een koud biertje zo lekker, dat zoveel mannen voor dit drankje kiezen?

 

Verfrissende en dorstlessende werking

Een koud biertje heeft voor velen een verfrissende werking, zeker nadat men een lange dag in de tuin heeft gewerkt, als men thuiskomt van een lange dag werken op kantoor, enzovoorts. Ook een dagje op het terras in de tuin zitten kan de mens enigszins doen laten insuffen, waardoor iets verfrissends gewenst is. Een koud biertje is dan precies wat u nodig heeft om de avond mee te starten!

Naast de verfrissende werking van een koud biertje, heeft een biertje vaak ook een dorstlessende werking. Niet voor niets drinken ontzettend veel mensen een koud biertje als ze Chinees eten hebben gehaald bij het plaatselijke restaurant, of als ze tijdens het kijken van voetbal genieten van een zak chips. Omdat u in de zomer veel vocht verliest op een warme dag, kunt u lastkrijgen van een dorstig gevoel. Een koud biertje biedt in dit geval de perfecte oplossing.

Overigens is een koud biertje niet alleen lekker voor mannen, ook veel vrouwen kiezen tegenwoordig voor een gekoeld biertje. Denk bijvoorbeeld aan Blond-bier of aan bier met een smaakje.