Waar moet je op letten bij het kopen van een By-Boo vloerlamp? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17485
post-template-default,single,single-post,postid-17485,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

18 nov Waar moet je op letten bij het kopen van een By-Boo vloerlamp?

Bij het kopen van een By-Boo vloerlamp moet je je afvragen met welk doel je de lamp gaat kopen. Wil je de lamp gebruiken als je een boek zit te lezen, dan heb je voldoende en helder licht nodig. Wil je de lamp aanschaffen om sfeer te creëren als je gezellig ’s avonds op de bank zit, dan heb je een romantische en zachte uitstraling nodig. Is de lamp puur ter decoratie? Dan is de hoeveelheid licht eigenlijk niet van belang. Nadat je bepaald hebt met welk doel je de lamp gaat kopen, ga je op zoek naar de stijl van de lamp. Welke stijl past het beste bij de ruimte waarin de lamp komt te staan? Uiteraard is ook het materiaal van de lamp hierbij van belang. Een lamp van stof of bamboe geeft een hele andere uitstraling dan een lamp van metaal. Bij Giga Meubel in Soest helpen ze je graag met het maken van een keuze.

Welke lichtbronnen zijn geschikt voor een By-Boo vloerlamp?

De lichtbron van je By-Boo vloerlamp is van groot belang. Waar in het verleden de gloeilamp of de halogeenlamp heel normaal waren, zijn de meeste lampen tegenwoordig uitsluitend geschikt voor LED verlichting. Deze verlichting is duurder in aanschaf, maar erg energiezuinig. In vloerlampen zitten, vaak meerdere fittingen. Hierdoor wordt het licht beter verdeeld, indien de By-Boo vloerlamp een hoger model is. Hierbij is het verstandig om voor een LED lamp met een laag wattage te kiezen. Doordat er meerdere fittingen in zitten geeft de lamp al meer dan voldoende licht bij een laag wattage. Daarnaast kun je standaard uit drie kleuren led kiezen, waarbij daglicht (de eerste kleur voor LED) een blauwachtige kleur afgeeft. Daarnaast kun je kiezen voor koel wit of warm wit. In een woning zullen de meeste mensen voor een By-Boo vloerlamp kiezen voor warm wit, aangezien dit voldoende licht geeft, maar toch een warme kleur heeft.

Wat is het voordeel van een By-Boo vloerlamp?

Het voordeel van een By-Boo vloerlamp is dat deze heel makkelijk in huis te plaatsen is. Waar je een wandlamp moet bevestigen, heb je voor een vloerlamp niet meer nodig dan een stopcontact. Hierdoor is een vloerlamp ook makkelijk te verplaatsen. Staat de vloerlamp op een bepaalde plaats en bevalt dat niet, dan zet je hem zonder problemen ergens anders neer. Ook indien je tijdelijk ergens anders in huis licht nodig hebt verplaats je de vloerlamp makkelijk. De vloerlamp heeft meestal een snoer van ongeveer 2 meter, waardoor de lamp ook nog op enige afstand van het stopcontact te plaatsen is. De aan- en uitknop zit meestal aan het snoer bevestigd , dus even met je voet klikken en de lamp gaat aan. Bovendien zijn veel By-Boo vloerlampen tegenwoordig voorzien van een dimmer waarmee je de lichtsterkte zelf kan regelen. Voor het lezen van een boek gebruik je vol licht, terwijl je deze voor een romantische avond heerlijk dimt.