Waar koop ik een gouden ketting? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17625
post-template-default,single,single-post,postid-17625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 mei Waar koop ik een gouden ketting?

Zoek je een ketting die je bij vrijwel iedere kledingstuk kunt dragen? Dan kom je waarschijnlijk terecht bij een gouden ketting. Gouden sieraden kun je namelijk combineren met nagenoeg alle kleuren. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf misschien wel zo’n ketting toevoegen aan jouw verzameling sieraden. Helaas weten veel mensen niet waar zij een gouden ketting kopen. In deze tekst vertellen we je waar je zo’n sieraad het beste kunt kopen en welke aanbieders je beter links kunt laten liggen.

1. Sieradenwinkel

Zit er bij jou in de buurt een sieradenwinkel? Dan neem je hier mogelijk eerst een kijkje als je op zoek bent naar een goud ketting. De kans is groot dat ze hier verschillende kettinkjes van dit edelmetaal aanbieden. Toch gaat het lang niet altijd om echt goud. Een ketting mag namelijk pas als goud bestempeld worden als deze van minimaal 14 karaat goud is. Omdat zo’n ketting nogal duur is, wordt deze in lang niet iedere sieradenwinkel verkocht. Wil je een echt gouden ketting kopen? Zoek dan eerst uit of het daadwerkelijk om een ketting van minimaal 14 karaat goud gaat.

2. Juwelier

Als je op zoek bent naar een gouden ketting, ben je bij een juwelier aan het juiste adres. Het merendeel van de gouden ketting die een juwelier verkoopt, is namelijk van minimaal 14 karaat goud. Zit er geen juwelier bij jou in de buurt? Dan streep je deze optie mogelijk al weg. Zonde, want jij kunt je tegenwoordig ook tot een online juwelier richten. ANRO juweliers is hier een goed voorbeeld van. Zij verkopen kettingen van 14 en 18 karaat goud. Als je hier een ketting koopt, weet je zeker dat het om een ketting van echt goud gaat.

3. Tweedehands gouden ketting

Een ketting van echt goud is niet bepaald goedkoop. Heb je geen geld om een nieuwe gouden ketting te kopen? Dan ga je mogelijk op zoek naar een tweedehands gouden ketting. Op het internet worden vandaag de dag steeds vaker van tweedehands sieraden aangeboden. Voordat je zo’n ketting koopt, raden wij je aan het sieraad goed te bekijken. Er zijn tegenwoordig namelijk veel oplichters die kettingen aanbieden die niet van echt goud zijn.


Hoe weet ik of een ketting van echt goud is?

Twijfel je of je te maken hebt met een 14 karaat gouden ketting? Kijk dan of het sieraard voorzien is van een keurmerk. Een ketting van 14 karaat goud is bijvoorbeeld voorzien van de markering 585, 14K of een eikenblad. Voor 18 karaats gouden kettingen worden de gravures 750, 18K, 18kt of een tulp gebruikt. Deze markeringen zijn lang niet altijd met het blote oog waarneembaar. Bekijk de ketting daarom ook altijd met een loep. Hierdoor kun je met zekerheid zeggen of het om een echte gouden ketting gaat of niet.