Vakantiehuis kopen of huren - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15977
post-template-default,single,single-post,postid-15977,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 mrt Vakantiehuis kopen of huren

Steeds meer mensen zien de voordelen van een vakantiehuis in boven een hotel. Dit blijkt onder meer uit het grote succes die websites als AirBnB wereldwijd boeken. In een vakantiehuis kan je je eigen eten koken en heb je meer ruimte en privacy dan in een hotelkamer. Daarbij is de optie vaak ook nog goedkoper en zit je niet in een gebied vol met toeristen. Hierdoor kan je de meest authentieke ervaring van de regio waar je op vakantie bent beleven. Als je eenmalig op vakantie gaat in een land dan is het huren van een vakantiehuis de enige optie. Ga je echter vrijwel ieder jaar naar dezelfde bestemming dan kan je er ook voor kiezen om een huis te kopen.

Huren is de makkelijkste optie

Het grootste voordeel van een vakantiehuis huren is ongetwijfeld het grote gemak. Je hebt niet een gigantische investering nodig, het huis is volledig ingericht en heeft alles wat je nodig hebt. Daarbij kan je wanneer je huurt ook ieder jaar weer een andere bestemming opzoeken. Je hebt enorm veel flexibiliteit. Een nadeel is echter dat wanneer je een nieuw vakantiehuisje huurt je nooit echt weet wat je kunt verwachten. De huisjes zien er op de foto meestal mooier uit dan in realiteit.

Voordelen van vakantiehuis kopen

Voordat je een vakantiehuis koopt moet je wel de nodige research hebben gedaan. Zo moet je bijvoorbeeld precies weten wat er allemaal in de regio van het pand afspeelt. Ben je hiermee bekend en durf je de investering aan dan kan het kopen vele voordelen met zich meebrengen. Zo kan je het vakantiehuis bijvoorbeeld helemaal naar eigen smaak en wens inrichten. Ook kan het kopen een investering zijn die geld oplevert. De waarde van het vakantiehuis kan toenemen en wanneer je niet aanwezig bent kan je het huisje ook verhuren.

Bron: Rooming