Trends op kantoor: werkplezier staat voorop - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16971
post-template-default,single,single-post,postid-16971,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 mei Trends op kantoor: werkplezier staat voorop

Hoewel er vroeger zoiets bestond als een vaste werkplek, tegenwoordig kennen we meer de flexibele werkplek. En deze moet vooral stimulerend zijn. Omdat mensen steeds makkelijker thuis of op een flexplek werken zie je dat kantoren een meer sociale functie te vervullen krijgen. Het is natuurlijk niet zo dat een kantoor ineens een soort café is geworden. Maar werkplezier speelt een prominente rol in het ontwerp van de werkplek, aldus een gemiddeld trendrapport over de kantoren van 2019.

Eigenlijk is het vrij simpel. Vele onderzoeken wijzen uit dat iemand die gelukkig is de werkvloer productiever werkt, beter kan samenwerken, creatiever en zelfverzekerder is, en werkelijk minder zichzelf ziek meldt gedurende een werkperiode. Werknemers hebben dus minder stress en dit heeft direct invloed op het succes van een bedrijf.

Kantoorinrichting anno nu

Open kantoorlandschappen, speciale werkplekken zoals de arbo werkplek of een heuse concentratiewerkplek, zeker nodig in een kantoor waarbij de werknemer centraal staat. Deze werkplekken stimuleren de werknemers en geven hen dat wat zij nodig hebben om beter werk te leveren. Uiteraard horen bij een goede werkplek ook het nodige meubilair zoals bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel of een fietsbureau. Het liefst met bureau aangepast op de hoogte van de werknemer.

Het belang van open ruimtes op kantoor

Maar het allerbelangrijkste zijn misschien wel de ruimtes waar niet gewerkt wordt. De lounges, brainstormruimtes en koffiecorners; daar begint en eindigt het werk. De sfeer in deze ruimtes zou aangenaam en bovenal gezond moeten zijn. De kleur groen is een goede keuze voor inrichting en ontwerp van de ruimte. Ook planten geven een frisse en gezonde ambiance in de ruimte.

Stoom afblazen met tafelvoetbal

Steeds meer bedrijven ontdekken dat het aanbieden van vermaak voor werknemers in dit soort ruimtes een positieve invloed hebben op de efficiëntie en kwaliteit van het door hen geleverde werk. Zo blijkt tafelvoetbal een echte ijsbreker te zijn. Tijdens een potje tafelvoetbal praat iedereen net even wat makkelijker. Daarbij is het prettig om tijdens de pauze wat stoom af te blazen na bijvoorbeeld een lange vergadering. Een spel op de werkvloer draagt tevens bij aan de hoeveelheid beweging die de werknemers krijgen.

Een potje tafelvoetbal op bijvoorbeeld een prachtige deutscher meister brengt werknemers bij elkaar en het zet hen meteen in een winnaarsmentaliteit. Ze kunnen nog meer betrokken worden bij de activiteit door bijvoorbeeld te zorgen voor prijzen en gezelligheid eromheen. Als bedrijf is het tenslotte van belang je werknemers goed in te gaten te houden. Hebben ze iets extra nodigs en hebben ze genoeg ontspanning? Die signalen van hen zouden in ieder geval moeten worden vertaald in de inrichting van de werkplek van 2019.