Tips om meer leven in je balkon te brengen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16978
post-template-default,single,single-post,postid-16978,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

22 mei Tips om meer leven in je balkon te brengen

Wanneer je op hoogte woont en je dus geen tuin hebt, dan zal je het vaak met een balkon moeten doen. Daar wil je dan natuurlijk wel wat van maken. Dat betekent dus dat je wat meer wilt dan alleen een bistrosetje van een klein tafeltje en twee ongemakkelijke stoelen. Het is alleen de vraag hoe je dit aanpakt. Belangrijk is het dan om eerst de functie van je balkon te bepalen. Wil je er echt kunnen ontspannen? Kies dan vooral voor goed en passend meubilair. Dit is dan waar je je aandacht op moet vestigen.

Producten voor het balkon

De functie van het balkon kan je nog beter benutten door het ook echt als een balkon te benutten. Dat betekent dus dat je er niet voor moet kiezen om tuinproducten te gebruiken. De meeste zaken zijn er immers ook in een variant voor het balkon. Het beste voorbeeld is misschien wel een balkonbar, wat natuurlijk gewoon een variant is op de buitenkeuken. Zo zijn er talloze voorbeelden van spullen die je kan gebruiken om er een leuke plek van te maken, zonder dat het te vol, te lelijk of te onaantrekkelijk wordt. Benut deze ook.

Werk verticaal met planten

Het is inmiddels natuurlijk al geen geheim meer. De manier om toch een tuin op je balkon te hebben is door niet horizontaal, maar verticaal te werken. Op die manier maak je het gemakkelijk mogelijk om veel groen op een beperkte oppervlakte te gebruiken. Daarmee maak je het balkon bijna vanzelf al levendig. Dit is natuurlijk ook precies waar je naar op zoek bent. Het leuke is dat je zelf aan de slag kunt met verticaal tuinieren, maar dat er tegenwoordig ook steeds meer professionele middelen voor komen. Zo kan je er dus ook echt het beste eruit kan halen.