Je slaapkamer zo ideaal mogelijk inrichten: zo doe je dat - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16240
post-template-default,single,single-post,postid-16240,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
slaapkamer

30 okt Je slaapkamer zo ideaal mogelijk inrichten: zo doe je dat

Je slaapkamer is een van de belangrijkste kamers in huis; je brengt er immers veel tijd door. Je begint je dag hier en je eindigt je dag hier. Het is belangrijk dat je goed slaapt om een energieke en productieve dag te hebben. Natuurlijk dragen hier verschillende dingen aan bij, maar door je slaapkamer zo optimaal mogelijk in te richten kun jij ook genieten van een goede nachtrust en in een mooie slaapkamer!

De plaatsing van je bed

Allereerst moet je natuurlijk een goed bed hebben. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring, omdat dit heerlijk ligt en de juiste ondersteuning biedt. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je lekker kunt slapen! Voor de meeste mensen geldt ook; hoe groter het bed, hoe lekkerder ze slapen! Kies dus, als je de ruimte hebt, voor een lekker groot bed. Maar als je eenmaal dat bed hebt, waar zet je deze dan neer? Slaap je er met zijn tweeën in, dan is het belangrijk dat jullie beiden makkelijk aan de zijkant het bed uit kunnen. Plaats het bed liever niet direct naast een verwarming of open raam en zorg ervoor dat je met je gezicht, ten opzichte van de lichtinval in de kamer, de andere kant op ligt.

De juiste verlichting in de slaapkamer

Je denkt misschien dat het voornamelijk donker moet zijn in je slaapkamer, wat vaak natuurlijk ook het geval is. Houd je echt van heel donker, dan kun je kiezen voor rolluiken. Zo komt er ‘s ochtends echt een straaltje licht naar binnen. Toch is de juiste verlichting in je slaapkamer ook erg belangrijk. Je wil niet te fel licht, dus zorg voor een dimmer op de hoofdverlichting. Het is ook wel handig als je, als je naar bed gaat, niet eerst het licht uit hoeft te doen om vervolgens in het donker, op de tast, naar je bed te lopen. Zorg er dus voor dat je vanuit je bed het licht uit kunt doen. Richt de overige verlichting subtiel op de muren, zodat het licht niet direct in je gezicht schijnt en je ook nog een romantische sfeer kan creëren.

De kleuren van je muren en decoratie

Je wil natuurlijk ook dat je slaapkamer er mooi uitziet. Je kunt ze natuurlijk verven of behangen, of allebei! Denk hierbij goed na over de kleuren die je gebruikt. Kies je voor donkere kleuren, dan heb je als voordeel dat je kamer ook langer donker blijft en je daardoor misschien wel langer uit kunt slapen. Kies je voor lichte kleuren, dan lijkt de kamer vaak wat groter. Ook decoratie is natuurlijk belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een leuk plantje in het raamkozijn; dit ziet er niet alleen leuk uit maar zorgt ook voor meer zuurstof in de ruimte.