Rugpijn voorkomen? Let op je houding! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15806
post-template-default,single,single-post,postid-15806,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

08 dec Rugpijn voorkomen? Let op je houding!

Veel mensen hebben vaak last van klachten in de onderrug. Vaak zijn de klachten te verhelpen door een bezoek te brengen aan de fysio. Maar zoals het gezegde luid “voorkomen is beter dan genezen” is het belangrijk dat je je rugspieren traint. Vaak blijf je te lang doorlopen met de vervelende rugklachten, wat resulteert in nog meer pijn waardoor je dagelijkse bezigheden sterk worden belemmerd. Het is dus niet alleen fijner om snel hulp te krijgen, je voorkomt ook dat je rug nog verder verslechterd.

Werk aan je houding
Wanneer je van plan bent om oefeningen te gaan doen voor je rugklachten is het belangrijk om eerst advies in te winnen, zo kom je er achter welke oefeningen geschikt zijn voor de specifieke rugklachten. Wanneer je verkeerde oefeningen doet is de kans aanwezig dat je de problemen alleen maar erger maakt. Een aantal zaken waar je zelf al op kan letten bij het trainen van je rug, het is belangrijk dat je  de gehele rug traint en niet alleen die spiergroep waarvan jij denkt waar de pijn vandaan komt. Vaak komt de oorzaak van de pijn ergens anders vandaan dan de plek waar je de pijn voelt.
Een oefening bij pijn in de onderrug
Wanneer je pijn in de onderrug ervaart (of dit wil voorkomen) is de zij-hoover oefening een perfecte oefening. Deze oefening helpt je namelijk bij het stabiliseren van je rug. De oefening gaat als volgt:

> Ga op je zei liggen
> Plaats de elleboog op dezelfde hoogt als de schouder
> Buig je knieën met de bovenbenen evenwijdig aan het bovenlichaam
> Maak het lichaam recht en houd 5 seconden vast
> Wissel van zij
> Herhaal deze oefening in 3 series van 10 herhalingen per kant

Het advies is om deze oefening 1 keer per dag in een relax tempo uit te voeren. Wil je variaties toepassen? Doe de oefening dan de ene keer met de knieën gebogen en de andere keer met gestrekte benen.

Meer informatie over goede oefeningen?
Wil je meer informatie over oefeningen voor het trainen van de rug? Kijk dan eens op www.lage-rugpijn.nl voor meer tips.