Reuzel Pomade - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15642
post-template-default,single,single-post,postid-15642,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

09 sep Reuzel Pomade

Heb jij al kennis gemaakt met hét haarproduct voor mannen? De pomade van Reuzel is het stylingsproduct op olie- en waterbasis dat jij gebruikt om je eigen haar of dat van jouw klanten perfect in model te brengen. Het haarmerk Reuzel is opgericht door Leen en Bertus van Schorem Barbiers in Rotterdam en is een knipoog naar de geschiedenis. Schorem Haarsnijders en Barbiers, die gasten uit Rotterdam die in hun eentje de barbier weer op de kaart hebben gezet, althans voor ons.

Reuzel is het oude bekende vet van varkens, wat vroeger de basis was voor een lekker vet haarproduct, oftewel een Pomade. De Reuzel van Schorem Schorem is alles behalve een vet dierlijk product, maar juist een fijne redelijk lichte Pomade. Nu, jaren later, zijn de dierlijke vetten vervangen en is Reuzel hét haarmerk om kapsels glad en glimmend te maken. Als je op zoek bent naar een stylingproduct dat niet uitdroogt en niet hard wordt? Dan is dit haarproduct helemaal een aanrader voor jou! Klein detail: de pomades ruiken ook nog eens heerlijk.

Pomade heeft weinig met dieren te maken, maar is een verbastering van het Franse woord voor appel. Hij schijnt dat de Pomade’s vroegen werden voorzien van een frisse appelgeur. Die van Reuzel ruikt niet naar appel maar naar Kokosnoot en Pepermunt.

De Reuzel Pomade is verkrijgbaar in vier smaken:

Reuzel Green Grease Medium Hold

De wel bekende groene variant is een op olie basis product met beewax. Redelijk vette pomade met een medium hold en medium glans. Zoals je verwacht is de pomade redelijk stevig in het blik en moet even opgewarmt worden in je handpalmen voordat je hem aanbrengt. Als hij eenmaal zit, blijft je haar ook goed zitten, een stevige bos haar krijg je ervan. De geur van de Pomade doet denken aan een lichte pepermunt geur en is alles behalve overheersend.

Niet onbelangrijk, makkelijk uit te wassen ondanks dat ie op olie-basis is.

Reuzel Red High Sheen

Tegenover de op olie-basis, staat de Red High Sheen op water-basis. Persoonlijk vind ik dit een goede combinatie tussen een vette pomade en een lichte gel. Hij is makkelijk in je haar te krijgen en je hebt het snel in model. Je haren worden een klein beetje hard en krijgen die mooie hoge glans. Hij heeft een fijne geur van Kokosnoot, die je na een lange dag nog steeds goed ruikt.

Ga je voor een hoge glans, dan kun je deze pomade aanbrengen in vochtig haar. Hij glimt dan als nooit tevoren! Uitwassen is bij deze pomade geen probleem!

Reuzel Blue Strong Hold

Deze Pomade van Reuzel is de strong hold variant van zijn rode broertje. Een pomade van de hand van de heren van Schorem haarsnijder en barbiers. Deze pomade werd in 2015 geïntroduceerd en net als bij de Reuzel Red en Reuzel Green was er weer een enorme hype rondom het product.

Reuzel Pink Grease Heavy Hold

 Reuzel Pomade Pink Grease geeft je de mogelijkheid om de kracht en de mate van glans te controleren. Het werkt het beste op droog haar voor een strong hold. Föhn het haar voor het aanbrengen en je weet zeker dat je haar de hele dag op zijn plek blijft. Voor een minder sterke hold kan je het aanbrengen op handdoek droog haar. De Pomade heeft een subtiele geur, die je na een lange dag nog steeds ruikt!

Breng de Pomade Pink Grease van Reuzel aan nadat je het goed hebt opgewarmd tussen je handen. Breng het grondig aan van aanzet tot punt, voor optimale styling!

Zó gebruik je Reuzel

Je haar stylen zoals je voor ogen hebt, was nog nooit zo gemakkelijk! Wrijf de pomade warm tussen je handpalmen en breng het aan op (handdoek)droog haar. Verdeel de pomade goed door je haar en kam of borstel je haar vervolgens in het gewenste model. Restyle de hele dag door, want de pomade droogt niet op!