Overgordijnen, hoe interessant zijn ze echt? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17483
post-template-default,single,single-post,postid-17483,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

18 nov Overgordijnen, hoe interessant zijn ze echt?

Voor verschillende soorten raamdecoratie geldt dat ze beschikt over niet één, maar wel over twee specifieke eigenschappen. In eerste instantie is er het visuele aspect. Voor bijvoorbeeld overgordijnen geldt dat ze in eerste instantie vaak worden aangekocht om wat extra sfeer en gezelligheid in een bepaalde ruimte te creëren. Dat is logisch, maar het visuele aspect is lang niet het enige voordeel waar je bij dit type van gordijnen op kan rekenen. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat ze bijvoorbeeld kunnen helpen bij het verduisteren van de ruimte? In ieder geval, overweeg jij het kopen van overgordijnen? Ontdek dan vooral op deze pagina hoe interessant dergelijke gordijnen nu in de praktijk werkelijk zijn.

 

Keuze uit een groot aantal verschillende overgordijnen

Natuurlijk is het zo dat mensen in eerste instantie overgordijnen kopen omdat ze op een mooie manier hun raampartijen willen kunnen afdekken. Dat is perfect mogelijk met dergelijke gordijnen, want ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stijlen. In eerste instantie wordt er nog altijd vaak gesteld dat overgordijnen enkel en alleen interessant zijn om te integreren in bijvoorbeeld een klassiek getint interieur. Dat is echter helemaal niet juist. In elke stijl van interieur kunnen dergelijke gordijnen dan ook een visuele meerwaarde realiseren.

De reden waarom er vooral in klassieke interieurs in de richting van overgordijnen wordt gekeken is terug te vinden in het feit dat er nog behoorlijk wat misverstanden rond bestaan. Deze misverstanden stellen bijvoorbeeld dat dit soort gordijnen altijd over een ouderwetse uitstraling beschikken, iets wat zeker niet juist is, integendeel. Deze gordijnen kunnen vandaag de dag zowel worden aangekocht met of zonder motief en in de meest uiteenlopende kleuren. Zo kunnen ze in werkelijk alle omstandigheden perfect tegemoet komen aan de visuele eisen die jij voor de overgordijnen voorop gesteld hebt.

 

Houd ook rekening met de praktische voordelen

Ondanks het feit dat deze keuze voor overgordijnen in de praktijk dus standaard wordt gemaakt omwille van visuele redenen is het zo dat er ook zeker een aantal niet onbelangrijke praktische voordelen aan verbonden zijn. Het gaat hierbij dan concreet om bijvoorbeeld het  feit dat speciaal gevoerde overgordijnen ook de ruimte kunnen helpen verduisteren. Dat kan niet alleen interessant zijn in bijvoorbeeld de slaapkamer, maar zelfs in de woonkamer. Het gebruik van deze vorm van gordijnen kan er niet alleen voor zorgen dat de ruimte extra kan worden verduisterd, daarnaast kan op deze manier ook het warmteverlies danig worden ingeperkt.

In menig aantal huizen is het zo dat er sprake is van behoorlijk veel warmteverlies. Dat is vervelend, niet in het minst omdat dit het wooncomfort aanzienlijk kan beïnvloeden. Daarnaast spreekt het natuurlijk voor zich dat ook niemand er op zit te wachten om rond het jaareinde een gigantische afrekening voor de energiefactuur in de bus te krijgen. Door gebruik te maken van overgordijnen gecombineerd met isolatieglas is het in de praktijk zeker mogelijk om een extra obstakel te creëren voor warme lucht dat zich een weg wil banen naar buiten. Kan dit voor in jouw woning ook interessant zijn? Dan heb je meteen een extra interessante reden om het aanschaffen van overgordijnen voor in je huis te overwegen!