Nieuwe hobby leren? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17623
post-template-default,single,single-post,postid-17623,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 mei Nieuwe hobby leren?

Wil je iets nieuws leren? Dat is fantastisch! Want wist je dat nieuwe dingen leren heel gezond voor je is. Maar wat moet je eens gaan leren? Bespeel je nog geen instrument, dan is dat misschien een leuke optie. Bijvoorbeeld een gitaar!

Hoe doe je dit? 

Allereerst heb je een gitaar nodig. Bestel er een via internet of in de winkel. Koop wel een beginnersgitaar. Die zijn allereerst goedkoper en gemakkelijker te bespelen. Stel je voor dat je deze hobby toch niks aan vindt, dan heb je in ieder geval geen honderden euro’s weggegooid. Een nieuwe gitaar heb je al voor een paar tientjes. Als je het nog goedkoper wil, kun je ook eens kijken naar een tweedehands gitaar. 

Akkoorden leren

Als je eenmaal een gitaar hebt aangeschaft is het tijd om echt gitaar te leren spelen. Dit doe je door akkoorden te leren. Akkoorden zijn bepaalde grepen op je gitaar. Deze kun je leren door er op internet naar te zoeken, maar je kunt ook akkoorden bladen kopen. 

Liedjes spelen

Als je drie akkoorden kunt, dan zou je al een liedje kunnen spelen. Als je bijvoorbeeld een A een D en een G speelt, kun je al het nummer Bad Moon Rising van CCR spelen. Hoe gaaf is dat!

Slag leren

Maar alleen met akkoord kom je er helaas niet. Het moet ook nog wat klinken. Dit betekent dat je een slag moet leren. Als je op internet zoekt naar een bepaald nummer staat er vaak ook bij hoe je dit gitaar moet aanslaan. Dit wordt vaak met pijltjes aangegeven. Een pijltje naar beneden betekent dat je de snaren van boven naar beneden moet aanslaan. Een pijltje naar boven betekent dat je de snaren van onder naar boven aan moet slaan. 

Een hele bekende slag is: Down – Down – Up – Up – Down – Up. Oftewel naar beneden aanslaan – naar beneden aanslaan – omhoog aanslaan – omhoog aanlsaan – naar beneden aanslaan – omhoog aanslaan. 

Met dit deuntje kun je al heel veel nummers spelen! Succes!