Zo onderhoud je jouw spijkerbroek het beste - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16411
post-template-default,single,single-post,postid-16411,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 mei Zo onderhoud je jouw spijkerbroek het beste

De spijkerbroek is voor velen een van hun favoriete kledingstukken. Tegenwoordig worden spijkerbroeken over de heel wereld als vrijetijdskleding gedragen en dit item is dus niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Er zijn heel veel verschillende varianten spijkerbroeken te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de skinny jeans of een jeans met wijde pijpen. Je hebt spijkerbroeken van mindere kwaliteit en spijkerbroeken die kwalitatief weer heel goed zijn zoals Jacob Cohen Jeans. De spijkerbroek is kortom een erg trendy kledingstuk en is bijna met alle gelegenheden te dragen. Het is daarom ook erg belangrijk dat je zorgvuldig met je spijkerbroek omgaat, hieronder vind je tips!

Onderhouden voor het dragen

Een voorbehandeling kan erg effectief zijn bij een spijkerbroek. Het onderhoud begint eigenlijk al voor het dragen. Als je eenmaal een spijkerbroek met de perfecte pasvorm hebt dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dit kun je waar maken door de broek een tijdje te laten weken in een emmer met zout water. Hiermee zorg je ervoor dat de kleur zich heel goed bindt aan de stof.

Was je jeans niet te vaak

Het is het beste om je jeans zo min mogelijk te wassen. Hoe vaker je je jeans wast, hoe eerder de kleur verbleekt en de broek er versleten uit gaat zien. Op het moment dat je je jeans wel wast kun je deze het beste binnenste buiten draaien voordat je hem in de wasmachine stop. Was hem vervolgens op 30 graden en was nooit meer dan drie spijkerbroeken tegelijk. Zo voorkom je rimpels en strepen. Als je een jeans hebt met versieringen dan kun je het beste deze tien minuten in koud water laten weken zonder wasmiddel toe te voegen. Om de kleuren zo goed mogelijk te behouden tijdens het wassen kun je het beste kiezen voor een mild en fijn kleurwasmiddel om zo de kleur zoveel mogelijk te behouden. Als je er toch liever voor kiest om je jeans niet te wassen dan kun je je jeans ook met stoom reinigen door deze in de badkamer te hangen terwijl je een douche neemt.

Droog je jeans niet in de wasdroger

Als je je jeans in de wasdroger stopt kunnen de kleuren vervagen. In het ergste geval kan de broek zelfs scheuren. Het is daarom beter om jeans op een plat oppervlakte te drogen. Hiermee zorg je ervoor dat het materiaal intact blijft.