Wat je moet weten als je een dubbele fietstas gaat kopen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17552
post-template-default,single,single-post,postid-17552,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

09 mrt Wat je moet weten als je een dubbele fietstas gaat kopen

Nederland is een echt fietsland, de dubbele fietstas is daarbij erg populair. Of je hem nu gebruikt voor je boodschappen, naar je werk, school of tijdens een fietstocht. De dubbele fietstassen leveren veel extra ruimte op om dingen gemakkelijk op de fiets mee te nemen. Om tot de juiste fietstas te komen kun je letten op; formaat, materiaal, de manier van bevestigen en design.

De juiste dubbele fietstas kiezen

De dubbele fietstassen zijn er in vele maten. Ze variëren in grootte van 25 tot 67 liter. Wil je 2 gevulde boodschappentassen meenemen op de fiets? Dan kom je met 45 liter al een heel eind. Dit is ook de meest verkochte maat. De fietstassen worden meestal gemaakt van canvas, pvc zeilcoating (ook wel bisonyl genoemd)of tarpaulin stof. Tarpaulin is een waterdichte en zware kwaliteit. Canvas is een lichtere stof en blijft mooi in vorm, vaak is dit katoen behandeld zodat het waterafstotend is.

Je dubbele fietstas monteer je bovenop je bagagedrager met klittenband. Doorgaans zijn de twee tassen met elkaar verbonden door brede banden. Zo kom je makkelijk bij je snelbinders en kun je deze blijven gebruiken.

Houdt ook rekening met een juiste sluiting van je dubbele fietstas. Want hoe vervelend is het al deze steeds openwaaien en je dingen kunt verliezen? Sommige fietstassen sluiten met klittenband, andere met een kliksysteem. Let op dat de bandjes van je kliksysteem lang genoeg zijn zodat ze ook dichtkunnen bij een volle tas.

Slimme oplossingen

Vaak past je gevulde boodschappentas niet één op één in je fietstas door de vorm. Een passende binnentas bij je fietsentas is dan een oplossing. Dit scheelt overpakken van je boodschappen.

Heb je een kinderzitje achterop je fiets? Dan moet je in de meeste gevallen je bagagedrager verlengen met een verlengstuk om je dubbele fietstassen goed te kunnen gebruiken.

De dubbele fietsentas wil nog wel eens tegen de wielen van je fiets komen. Hier zijn speciale afstandhouders voor. Een soort beugeltje die de fietstas van je wiel op afstand houdt.

De designs

Als we dan met fietstassen gaan fietsen willen we natuurlijk ook een mooi design. Waar de mannen wellicht voor een strakke uitvoering zullen kiezen kunnen de vrouwen helemaal los gaan op de vele kleuren en patronen. Van bloemenprints, geometrische vormen tot echte kunstobjecten. Je zult je verbazen wat er allemaal te koop is. De meeste dubbele fietsentassen zijn voorzien van reflecterende zones zodat je zichtbaar en dus veiliger in het verkeer bent.

Nadelen van de dubbele fietstas

Naast dat de dubbele fietstas minder makkelijk er even tussentijds van af te halen is dan de enkele fietstas zie ik weinig nadelen. Je zult door de extra ruimte eerder meer meenemen, wat dan ook zwaarder wordt. Hoe zwaarder de fietstassen hoe instabieler je fiets staat. Een goede standaard is dus aanbevolen als je dubbele fietstassen gaat kopen.