Waarom zou je scheren met een open scheermes? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15930
post-template-default,single,single-post,postid-15930,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

08 mrt Waarom zou je scheren met een open scheermes?

Als je gezegend bent met een baard, kom je onvermijdelijk voor de keuze te staan: welk scheermes koop je? Er zijn tegenwoordig zoveel soorten beschikbaar, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kan natuurlijk gewoon een willekeurig wegwerpmesje kopen, maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Verdiep je er eens in, misschien vind je wel jouw ideale scheermes!
De baard is tegenwoordig weer populair, maar een goede baard vereist een goed scheermes. Groeien is snoeien! Op de ouderwetse manier nat scheren past goed bij de nieuwe revival in het dragen van een baard. Nat scheren heeft vele voordelen: ten eerste is het goedkoper, want een goed scheermes gaat veel langer mee dan wegwerpmesjes. Ten tweede is het resultaat is ook veel mooier, als je het eenmaal in de vingers hebt. Ook is het beter voor de huid, want nat scheren voorkomt een droge huid, ingegroeide haren en huidirritatie.

Safety razor

Als je de echte uitdaging van het scheren aan wilt gaan, is een open scheermes misschien iets voor jou. Dit is gewoon een uitklapbaar mes, met één blad. Er bestaan verschillende soorten open scheermessen, ook bekend als straight razor. Klinkt dit nog een beetje te uitdagend, dan kun je kiezen voor een safety razor. Dit is het klassieke scheermes met mesjes in de kop. Het resultaat is veel beter dan vrijwel alle andere scheersystemen. Van een goede safety razor kun je jarenlang plezier hebben. Alleen de mesjes moet je na ongeveer vijf scheerbeurten vervangen, maar die kosten slechts € 2,00 voor 10 stuks.

 

safety razor

Muhle scheermessen

Het Duitse merk Mühle heeft een lange traditie – sinds 1945 – als producent van scheeraccessoires. Voor een redelijke prijs biedt Mühle verschillende typen scheermes, die allemaal lekker in de hand liggen en optimaal resultaat bieden. Bovendien hebben de scheermessen van Mühle een luxe uitstraling, omdat ze met de hand gemaakt worden van hout en chroom. Er zijn Mühle scheermessen voor iedere stijl: klassiek met houten handvat of strak van glimmend chroom en kunststof. Maar welke je ook kiest, ze glijden allemaal met gemak door de stevigste baarden. Zo kan je je comfortabel en tegelijk efficiënt scheren!

 

Klassiek scheermes