Verschillende mannelijke lichaamsvormen; zo vind je de perfecte jeans - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16580
post-template-default,single,single-post,postid-16580,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

17 sep Verschillende mannelijke lichaamsvormen; zo vind je de perfecte jeans

Sneeuwpop, baksteen, snijboon, nacho: er zijn allemaal flatterende namen te noemen voor de verschillende mannelijke lichaamsvormen, waarvan de ‘peer’ de minst populaire is gebleken. Weinig mannen willen graag met dit stuk fruit vergeleken worden, terwijl toch het overgrote deel hieronder valt. Wat extra gewicht rond de middel, om welke reden dan ook, komt vooralsnog het meest voor. Hoe vind je de perfecte jeans bij jóuw lichaamsvorm? Wij helpen je op weg!Wat past het best bij jouw lengte?


Nederland is het land van de langste mannen ter wereld. Met een gemiddelde van 182,5 centimeter steken wij met kop en schouders boven de rest van de wereld uit. Bij het zoeken van de juiste jeans, kan dit nog wel eens voor problemen zorgen. Je wilt natuurlijk de juiste lengte vinden, en niet naar buiten lopen met een broek die ver boven je enkels komt. Hoor jij bij de groep lange mannen van Nederland? Bij 27/4 jeans zit zelfs jóuw lengte er bij!

Wanneer je korte benen hebt, wil je hier waarschijnlijk het liefst zo min mogelijk aandacht op vestigen. Kies in dit geval voor een rechte jeans, een ‘straight fit’. Kies niet voor een laag kruis, dit zorgt er namelijk voor dat je benen nog korter lijken. Ook een skinny jeans kan mogelijkheid bieden om je benen langer te laten lijken, maar van deze pasvorm moet je wel houden.

Hetzelfde geldt voor de mannen met lange benen. Wil je dat dit niet direct opvalt? Kies dan in geen geval voor een skinny jeans, daardoor valt de lengte van je benen extra op. Ook hierbij is een straight fit een goede optie.

Ga voor stretch

Het grootste gedeelte van de mannen blijkt dus te behoren tot de ‘peervormigen’. Dit betekent dat zij meer gewicht hebben rondom de middel, wat het lastiger kan maken om de juiste jeans te vinden. Wat bij de buik wellicht de juiste maat is, is wellicht te wijd bij de benen. Gelukkig zijn er genoeg jeans te koop die stretch zijn, waardoor er al snel genoeg ruimte om de middel is.

Om de beste jeans voor jouw lichaam te krijgen, moet je goed naar de maten kijken. Je hebt een breedtemaat (voor de buikomvang) en een lengtemaat (de benen). Heb je een buikomvang van 86 cm? Dan kom je op maat 34 (inch) voor de breedte. Hetzelfde bereken je voor de lengtemaat. Het wordt genoemd in ‘inches’, dit bereken je door het aantal centimeters te delen door 2,54. Hoe de maat er vervolgens uit komt te zien? Bijvoorbeeld ‘W34/34’.

Vind jouw 24/7 perfect fit!
Wanneer je niet helemaal zeker bent van je bouw, maar wel een mooie jeans wilt zorg je voor een jeans waar voldoende stretch in zit en die iets langer is dan je nodig hebt. Een broek is gemakkelijk korter te maken namelijk. En door de stretch maakt het niet uit als je middel wat omvangrijker is dan bij een ander. Met de juiste jeans-verzorging kun je er zomaar voor zorgen dat je veel langer van je jeans kunt genieten!