Trends in de wereld van trouwringen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16852
post-template-default,single,single-post,postid-16852,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Trouwring

14 mrt Trends in de wereld van trouwringen

Het aanbod van trouwringen is enorm. Ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Doordat de ringen onderhevig zijn aan ontwikkelingen bestaan er ieder jaar weer andere trends op dit gebied. In dit artikel behandelen we de grootste trends die nu aanwezig zijn.

Personalisatie

De mens vindt het steeds fijner om ergens zijn of haar stempel op te drukken. Uniek zijn wordt als prettig ervaren. Met een trouwerij en de bijkomende trouwringen wordt personalisatie dan ook steeds vaker toegepast. De mogelijkheden om een trouwring te personaliseren zijn namelijk eindeloos. Denk hierbij aan het toevoegen van je eigen tekst of symbool op de ring. Het is zelfs mogelijk om je vingerafdruk of hartslag op de trouwring weer te geven.

Voor welke kleur wordt gekozen?

Een tijd lang waren de kleuren wit- en roodgoud zeer geliefd onder trouwende koppels. Deze kleuren zijn beide nog steeds zeer geliefd in 2019. Desondanks zien we tegenwoordig een andere kleur een comeback maken: geelgoud. De terugkeer van geelgoud wordt versterkt door een ander fenomeen. Het wordt vandaag de dag namelijk geaccepteerd om zowel zilveren als gouden sieraden tegelijk te dragen. Voor veel mensen kan dit doorslaggevend zijn om toch wel voor een gouden trouwring te kiezen.

Een combinatie maken

Veel koppels vinden het tegenwoordig belangrijk dat de verlovings- en trouwring bij elkaar passen. Door ringen met dezelfde kleur te kiezen kan hiervoor gezorgd worden. Om beide ringen nog meer bij elkaar te laten passen wordt steeds vaker gekozen voor een trouwring die kan worden aangeschoven bij de verlovingsring. Hierdoor ontstaat een prachtige combinatie om de vinger.

De kop van de ring

Steeds vaker worden er meerdere kleinere steentjes in de trouwring verwerkt. Dit in tegenstelling tot de traditionele ‘gladde’ ring of de ring met diamant waarbij één grote steen is geplaatst. Deze kleine steentjes worden vaak niet alleen aan de bovenkant van de ring opgesteld. Steeds vaker worden ze over de hele lengte van de ring geplaatst.