Tips om te besparen op de kosten van je tuin - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15812
post-template-default,single,single-post,postid-15812,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

13 dec Tips om te besparen op de kosten van je tuin

Hoewel de tuin vroeger eigenlijk minimaal gebruikt werd, is hij vandaag de dag een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Doordat we de tuin nu een stuk intensiever gebruiken, kost hij automatisch ook meer geld. Toch zijn er manieren om zoveel mogelijk geld te besparen op de tuin. In dit artikel geven we je daarvoor wat tips.

Verlichting
Om zo vaak mogelijk van de tuin gebruik te kunnen maken, is het belangrijk dat je er verlichting in aanbrengt. Zo kun je er ook in de avonduren gebruik van maken. Om de kosten van deze verlichting zoveel mogelijk te drukken, kun je kiezen voor ledverlichting. Ledverlichting is kostbaarder, maar deze duurdere prijs wordt op den duur terugverdiend. Ledverlichting verbruikt namelijk een stuk minder energie, waardoor je veel geld bespaart op de energierekening. Je helpt er daarnaast ook het milieu mee. Minder energieverbruik betekent namelijk ook een lagere uitstoot van CO2.

Hybride veranda
Ook een veranda is een populair tuinartikel voor wie intensief van zijn tuin gebruik wil maken. Met een veranda kun je namelijk ook tijdens regenachtig weer van de tuin genieten. Om ook bij deze aankoop zoveel mogelijk kosten te besparen, kun je kiezen voor een zogenaamde hybride veranda. Het dak van deze veranda bestaat uit dunne film zonnepanelen, die je niet alleen droog houden, maar ook nog eens zonne-energie opwekken. Deze zelfgeproduceerde energie kan zorgen voor een flink lagere energierekening, waardoor de veranda zichzelf in feite terugverdient.

Outlet producten
Verder kun je jouw tuin  inrichten met voordelige outletproducten. Wie goed zoekt, vindt de mooiste zonwering, tuinmeubels, loungesets en tuintafels, die er uit zien als nieuw, maar toch voor een heel gunstige prijs verkocht worden. Er bestaan zelfs spa outlets, waardoor je voor een zeer laag bedrag van heerlijke wellness kunt genieten in je eigen spabad. Houd je ogen dus open voor aantrekkelijke aanbiedingen als je je tuin gaat (her)inrichten.