Stay Up Kousen: Durf jij het aan? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16681
post-template-default,single,single-post,postid-16681,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

06 nov Stay Up Kousen: Durf jij het aan?

Stay Up kousen, Hold Up kousen of Stockings. Deze termen worden door veel mensen verschillend gebruikt. Ze hebben in ieder geval gemeen dat het in alle gevallen gaat om een panty zonder broekje. Ideaal in het geval als het broekje nu juist het deel van de panty is dat niet lekker zit, zou je zeggen. Meteen echter rijst de vraag: blijven ze wel goed op hun plaats zitten? Je wilt natuurlijk niet dat je kousen ineens op je enkels zijn gezakt als je ze draagt.

Stay Ups versus Hold Ups

Stay Ups zijn kousen die zichzelf ophouden. Door een siliconen band bovenaan het been blijven de kousen op hun plaats. Er zijn wel een aantal tips die handig zijn om te weten:

  • Smeer vooral je bovenbenen niet in met bodylotion voordat je de kousen aantrekt. Een vettig laagje zorgt ervoor dat het been wat gladder wordt waardoor de siliconenband niet geplakt blijft zitten met afzakkende kousen tot gevolg.
  • Neem de juiste maat. Sommige merken kijken naar schoenmaat, andere meer naar gewicht. Let altijd op de maattabellen en je eigen lengte. Neem niet te snel voor de zekerheid een maat groter.
  • Let op de wasvoorschriften in verband met de plakrand. Eventueel kun je de siliconenbanden ook ruwer maken door ze goed met water af te spoelen en tegen elkaar te wrijven.

Hold Ups of Hold Up kousen zijn kousen die worden opgehouden met een jarretelgordel, ook wel Jarretel kousen genaamd. De jarretelgordels zijn vaak ook los te koop en kunnen dus voor verschillende Hold Up kousen gebruikt worden. Veel vrouwen vinden het dragen van een jarretelgordel even wennen. Je bent je, zeker in het begin, bewust van de bandjes. Ook kan het even puzzelen zijn als je naar het toilet moet. Een oplossing voor dit probleem is je slip over je jarretel heen te dragen.

Voordelen van Stay Up Kousen

  • Zekerheid: als je heupen wat voller zijn dan je benen is het vaak zoeken naar een lekker zittende panty. De tailleband van het broekje zit dan te strak wat weer een lelijke bobbel oplevert of je neemt zo’n grote maat dat de panty bij de benen eerder afzakt en/of te groot is. Door het dragen van Stay Up kousen heb je het probleem van het broekje niet.
  • Stay Up kousen geven vaak net iets meer dat sexy tintje mee. Elke vrouw is gevleid door bewonderende of jaloerse blikken van anderen als ze zien dat je kousen draagt. Wees niet bang om met Stay Up kousen gezien te worden! Is dat nu juist niet je bedoeling, let er dan op dat je rok of jurk niet te kort is en op een smallere band bovenaan het been. Je hebt Stay Ups met een extra brede kanten rand, erg mooi, maar wel iets om rekening mee te houden. Deze rand kan bij een iets kortere rok eerder zichtbaar zijn.  
  • Veel vrouwen weten niet dat Stay Up kousen tegenwoordig niet meer afzakken. Veel vrouwen zouden het dragen van Stay Up kousen wel eens willen uitproberen, maar onbekend maakt onbemind. De angst dat het zichtbaar is dat je kousen draagt of dat je Stay Ups afzakken is erg groot.

Er zijn dus best wel voordelen aan het dragen van Stay Up kousen, Hold Ups of Stockings. Een laatste voordeeltje wat wij Nederlanders toch ook wel fijn vinden: heb je een ladder aan de ene kant, dan kan je het andere been nog gebruiken in combinatie met een ander paar. Het is dus zeker de moeite waard om het dragen van Stay Up kousen eens uit te proberen!

Kijk voor ons assortiment Stay Up kousen op: http://www.pantyspecialist.nl/Stay-up-Hold-up