De rijke geschiedenis van Seiko - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16264
post-template-default,single,single-post,postid-16264,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 nov De rijke geschiedenis van Seiko

Kintaro Hattori richtte in 1881 het bedrijf K.Hattori op. Hij had een vurige ambitie voor innovatie en deze passie zorgde ervoor dat hij de eerste Seiko fabriek ontwikkelde. De ontwikkeling van Seiko is gebaseerd op een geschiedenis van ongeveer 100 jaar.  In 1913 maakte Seiko voor het eerst een mechanisch polshorloge. Het produceren van het eerste quartz horloge in 1969 opende voor dit merk een veelheid aan mogelijkheden. De traditionele en elektronische technologie gingen zich combineren. Heel veel patenten en negentien jaar later leidde deze combinatie zich tot het Kinetic uurwerk. Het eerste horloge dat zijn eigen energie opwekt dankzij de combinatie van een aangedreven rotor en een quartz uurwerk! Een hele bijzondere uitvinding.

Droom werd werkelijkheid bij Seiko

In Japan wisten ze het allang. Buiten dat Seiko quartz horloges maakt zijn ze in het mechanische segment helemaal thuis. De ultieme droom van een horlogemaker is een speciale opdracht die tot in de puntjes is uit te voeren waardoor een heel speciaal horloge ontwikkeld wordt.  Een opdracht waarvan de meesten alleen maar kunnen dromen. Ontwerp een horloge, gebruik hiervoor vele uiteenlopende uurwerken, zoek inspiratie en neem je tijd ervoor. Voor de horlogemakers van Seiko werd deze droom werkelijkheid. Zij behoorden tot de gelukkigen die de volledige vrijheid kregen om een nieuwe serie horloges te ontwerpen. Ananta is het resultaat geworden een bijzondere opdracht. De naam Ananta is Sanskriet voor oneindig.

Klassiek en stijlvol

Seiko horloges worden van de beste materialen gemaakt. Binnen de collectie heb je prachtige heren- maar ook dameshorloges. De meeste horloges zijn 100% waterdicht en licht van gewicht. Horloges van Seiko staan bekend om precisie en Seiko gebruikt hier ook de allerbeste technologieën voor. Enkele bekende Seiko horloges zijn:

  • Seiko Premier horloges. Dit zijn klassieke en stijlvolle horloges die goed dagelijks te dragen zijn. e worden ook wel dress horloges genoemd.
  • Seiko Sportura horloges. Dit zijn stijlvolle sporthorloges met handige functies.

Wat voor een soort horloge je ook zoekt, een Seiko horloge maakt je outfit compleet!

Tags: