Planken, vloeren of epoxy: jouw nieuwe vloer - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17589
post-template-default,single,single-post,postid-17589,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

08 apr Planken, vloeren of epoxy: jouw nieuwe vloer

Zoveel keuzes zijn er wanneer jij een nieuwe ondergrond wilt aanleggen. Die moet er niet alleen mooi uitzien maar ook nog eens heel erg praktisch zijn.

Heb jij al enig idee hoe jouw nieuwe woning eruit komt te zien? Die vraag beantwoord je het beste wanneer je weet welke stijl bij jou past. En misschien is het niet eens een ander optrekje maar dezelfde plek waar je al geruime tijd woont. Die mag ook wel eens onder handen genomen worden, aangezien tijd natuurlijk meerdere dingen verandert. Onder andere jouw smaak en perspectief op het leven. Die bepalen dan weer hoe jij dat allemaal opnieuw wilt vormgeven en jouw woning brengen naar de weergave van de persoon die jij nu bent.

Bij jezelf te rade gaan is dan ook het eerste wat je doet. Wat moet er allemaal anders, waarom en hoe wil je het nu hebben? Misschien komen naast je vloer ook wel wanden, plafonds en je meubilair aan de beurt. Maar alles staat of valt met je vloer. De bodem is en blijft immers de basis!

Hout

Van alle natuurlijke materialen is hout misschien nog wel het meest praktische. Al helemaal omdat marmer en andere soorten steen flinke gaten in je portemonnee zullen slaan. Daarnaast is hout heel erg verwarmend. En nee, niet alleen in je open haard of houtkachel maar ook op esthetisch vlak.

De keuze hierin is heel erg breed. En nee, dat is niet eens een woordgrap die verwijst naar breed laminaat, maar het behoort wel tot je vele mogelijkheden. Jij bepaalt hoe breed of smal je planken zijn, van welk materiaal ze worden gemaakt en de specifieke kleur die ze uitdragen.

Verder kun je kiezen voor eiken om als basis voor een heel statig interieur te dienen. Daartegenover staan dan weer OBS platen en steiger- of sloophout. Die zijn voor een industrieel design wat je nodig hebt.

Kunststof

Alles is mogelijk tegenwoordig. Zelfs op een milieuvriendelijke manier kunststof produceren. En dan heb je er ook nog jarenlang wat aan! Bovendien vergt dit materiaal geen of weinig onderhoud. Nog een groot voordeel is het grote gemak waarmee je het neerlegt. Gewoon uitrollen of zelfs in elkaar klikken, zoals met laminaat. Ook hier heb je weer een enorme keuzevrijheid op het gebied van kleuren en texturen, zodat je met het grootste gemak het perfecte plaatje samenstelt.

Gietvloer

Gemak dient de mens. Dat zien we ook op het gebied van vloeren wel. Jouw favoriete kleur, egaal verspreid over jouw ondergrond, kan namelijk heel eenvoudig. Zodra de basis waterpas is, kun je de epoxy vloeistof gewoon uitgieten. Nadat die gestold is, krijg je een schitterende onderhoudsarme vloer opgeleverd!