Net als in de film: Carnavalskleding op zijn Hollywoods - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16468
post-template-default,single,single-post,postid-16468,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 jun Net als in de film: Carnavalskleding op zijn Hollywoods

Voor veel vrouwen bestaat er niets leukers dan lekker tutten voor een feestje. De juiste kleren bij elkaar zoeken, verschillende setjes proberen en dan nadenken over welke make-up daarbij past… We krijgen er vaak geen genoeg van! Helemaal blij worden we wanneer de carnavalskleding uit de kast getrokken mag worden voor een themafeestje. Al moeten we ook bekennen dat verkleedfeesten gepaard gaan met de nodige stress, wat… Wat moet je nu weer aantrekken om een beetje origineel voor de dag te komen? Films bieden gelukkig altijd inspiratie! Daarom hebben wij een paar leuke ideeën verzameld voor jouw volgende verkleedfeest: carnavalskleding op zijn Hollywoods.

 

Voor de ‘Trekkies’: Carnavalskleding geïnspireerd op Star Trek

Wat in de jaren zestig begon als een sciencefiction televisieserie is in een paar decennia uitgegroeid tot een heus cultfenomeen: Star Trek. Vijf tv series, dertien films en nog eens honderden (strip)boeken later zijn we echter nog niet uitgekeken, want nieuw materiaal is in de maak. Voor je volgende verkleedfeest is het dus echt niet zo’n gek idee om te kiezen voor een carnavalspakje dat is geïnspireerd op dit fenomeen. Kies voor een schattig jurkje of een stoere jumpsuit, uiteraard inclusief Trekkie-elementen, om helemaal in je rol als ‘’Commando’’ te komen!

 

Glitter en glamour volgens Gatsby

De Great Gatsby is een literaire klassieker die in 2013 een nieuwe impuls kreeg door de verfilming met in de hoofdrol niemand minder dan Leonardo DiCaprio. Gatsby’s leven was groots en meeslepend, en datzelfde gold voor de feestjes die hij gaf in zijn immense huis. De jaren twintig staan nu nog bekend als ‘’roerig’’, en dat maakt deze jaren natuurlijk ontzettend geschikt als thema voor een verkleedfeest! Denk hierbij aan carnavalskleding in de Charleston-stijl; elegante jurkjes met zwierige franjes, luxueuze glitters en chique hoofdbanden voorzien van veren. Wie gaat voor glamour zit goed met een carnavalspakje à la Gatsby!

 

Burlesque carnavalskleding als in ‘Moulin Rouge’

Het is misschien wel de bekendste nachtclub ter wereld: de ‘Moulin Rouge’. Het iconische gebouw bevindt zich in Parijs, waar het in 1889 werd geopend. In 2001 werd een musical film gemaakt met de titel Moulin Rouge die zich in en rondom de gelijknamige nachtclub. De muzikale film is romantisch en bevat de nodige portie drama – een perfecte inspiratiebron dus voor een themafeest! Hul je in carnavalskleding in Burlesque-stijl en je zult gegarandeerd een bijzondere entree maken. Denk aan carnavalspakjes bestaande uit rokken met een satijnen glans, korsetten voorzien van sierlijke linten en en tule of speelse rokjes van tule. Ga je voor de Moulin Rouge look, dan is er dus meer dan genoeg keuze uit glamoureuze carnavalspakjes voor vrouwen!