Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een heren riem? 6 tips! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16237
post-template-default,single,single-post,postid-16237,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

26 okt Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een heren riem? 6 tips!

Een riem is een modeaccessoire waar veel mannen niet aan denken wanneer ze een outfit uitzoeken. Riemen zijn daarmee een ondergewaardeerd modeaccessoire, net zoals sokken, horloges, sjaals en hoofddeksels. Toch kan een riem heel erg bepalend zijn voor hoe een outfit eruitziet. Om je hierbij te helpen geef ik je 6 tips zodat jij de goede heren riem uit kunt zoeken!

1.     Rekening houden met je schoenen

Als je een riem uit gaat zoeken, houd dan rekening met je schoenen. Een riem die misstaat bij je schoenen is een no-go. Denk aan de structuur van je schoenen en de riem. Heb je schoenen met bijvoorbeeld een krokodillenstructuur? Dan staat een riem met ongeveer dezelfde structuur vaak beter. Bij gladde schoenen, staat een gladde riem beter. Uiteraard is de kleur van je riem ook erg belangrijk. Heb je zwarte schoenen? Kies dan voor een zwarte riem. Bij twijfel kun je het beste kiezen voor een tint donkerder.

2.     De juist riemmaat

Dit is iets wat nog veel fout gaat bij mensen bij een riem kopen. Je ziet vaak dat mensen een riem kopen waarbij de gesp in het eerste of laatste gaatje van de riem gaat. Dit is niet wenselijk en geeft een rommelig effect. Dit kan de rest van je outfit benadelen. Verdiep je daarom goed in jouw riemmaat en zorg dat de gesp (ongeveer) door het middelste gat heen gaat.

3.     Ga je in pak?

Als je een pak draagt is een riem een absolute must have. Als je een pak draagt gaat je overhemd altijd in de pantalon, waardoor de riem prominent zichtbaar is. Als je dan geen riem draagt ziet je outfit er al snel kaal uit.

4.     Een smalle of brede riem?

Een riem is de scheiding tussen je onder- en bovenlichaam. Des te breder de riem des te duidelijker de scheiding. Houd hier rekening mee als je een heren riem gaat kopen. Bij een pantalon wil je bijvoorbeeld een smalle riem gebruiken, maar bij een casual outfit kan een brede riem soms erg goed staan! De breedte van een riem is ook trendgevoelig. Eerder was een brede riem van 5cm erg populair, maar sinds de komst van de chino is dit veranderd.

5.     Nikkelvrij

Nikkelallergie is een veel voorkomende allergie waar mensen zich niet altijd bewust van zijn. Het kan dus zijn dat ook jij allergisch bent voor nikkel. In de gesp van riemen wordt soms nikkel verwerkt dus houd hier rekening mee en kies voor een nikkelvrije riem.

6.     Manchetknopen

Heeft jouw outfit manchetknopen? Zorg er dan voor dat de machete knopen dezelfde kleur hebben als de riem die je draag. Je outfit wordt hiermee een echt geheel en zijn het geen losse onderdelen.

En shoppen maar

Je weet nu alles wat je moet weten voordat je een riem gaat uitzoeken. Er zijn tal van shops waarbij je terecht kunt voor een riem, een echte aanrader is Riemenenco.nl. Zij hebben een zeer uitgebreid aanbod van verschillende topmerken, maar ook hun eigen merk is van zeer hoge kwaliteit. Ze leveren snel en tegen aantrekkelijke prijzen.

 

 

 

Tags: