Kindermode: trends om op te letten in 2019 - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16940
post-template-default,single,single-post,postid-16940,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

18 apr Kindermode: trends om op te letten in 2019

Elk jaar verandert de mode industrie voor kinderkleding. Dit jaar zien we weer veel nieuwe trends voorbij komen. Tegenwoordig zien we dat kinderkleding een steeds serieuzere zaak wordt. Ouders doen steeds beter hun best om ook hun kinderen er goed uit te laten zien. Daarom nemen wij jou in dit artikel mee met de meest trendy trends van dit jaar!

 

Genderneutraal

Steeds meer ouders kiezen voor een gender neutrale benadering als het aankomt op de kledingkeuze voor de kinderen. Op die manier proberen ze bewust stereotypen te vermijden. Deze trend zien wij steeds vaker verschijnen.

Sportieve stijl

In 2019 zien we ook dat kleding op sport is geïnspireerd voor zowel jongens als meisjeskleding. Daarop zie je bijvoorbeeld verschillende prints van bijvoorbeeld dinosaurussen en auto’s , wetenschap en wiskunde motieven voor meisjes en borduren en haken voor zowel jongens en meisjes

Tribale en folkstijl

Modeontwerpers gebruiken in 2019 ook veel stijlen van verschillende folken op de wereld. Denk aan kledingstijl van Afrikaanse, Aziatische en Braziliaanse kledingstijlen. Je ziet bijvoorbeeld kleding met geometrische afbeeldingen, kralen en veren.

Metallic tinten

Dit jaar zie je ook veel metallic tinten voorbij komen bij de kleintjes. Hierbij kan je denken aan mooie glanzende roze jacks, riemen en tasjes

Natuur

In 2019 zie je dat de bewustzijn voor het milieu is toegenomen bij verschillende soorten modegiganten. Je ziet een toename in het gebruik van natuurlijke stoffen die niet schadelijk zijn voor het milieu zoals biologische katoen, biologische wol en jute.

Denim

Denim zien wij nog steeds heel veel en zal ook nooit uit de mode raken. Denim is tijdloos en zie je dit jaar terug in jassen, jeans, jurken en zelfs denim schoenen.