Kindermode: leer hoe je de beste stukken voor jouw meisje kiest - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17692
post-template-default,single,single-post,postid-17692,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 sep Kindermode: leer hoe je de beste stukken voor jouw meisje kiest

Het kiezen van kinder- en met name meisjeskleding kan soms een lastige opgave zijn. We willen dat onze dochters zich prettig voelen en vrij zijn om van hun jeugd te genieten. Maar tegelijkertijd houden we er ook van als ze er netjes en comfortabel uitzien. En vanaf een bepaalde leeftijd is het essentieel om onze dochters de vrijheid te geven om te kiezen wat ze dragen.

Als ouders moeten we echter begrijpen dat we, als het op dochters aankomt, voorrang moeten geven aan comfort en functionaliteit. Het heeft geen zin om een vlekkeloos imago te willen handhaven als dat betekent dat je dochter geen plezier kan hebben en geen kind kan zijn. Aan de andere kant is het ook niet cool om een stijl op te leggen aan een kleintje dat haar eigen persoonlijkheid aan het ontwikkelen is.

Het is dan ook een hele uitdaging om een evenwicht te vinden tussen het kiezen van geschikte kledingstukken uit een oogpunt van comfort, veiligheid en bruikbaarheid en ook om ervoor te zorgen dat zij zich zelfverzekerd en gelukkig voelt met wat zij draagt.

Tips voor het kiezen van kinderkleding voor meisjes

Om alle bovengenoemde aspecten te verenigen en te zorgen voor de ideale stukken voor de routine van jouw kind, hebben wij enkele belangrijke tips voor je op een rijtje gezet:

Probeer kinderen echter de mogelijkheid te geven om zich vrij te bewegen. Het is belangrijk dat de kleren gemakkelijk aan te trekken zijn en de lichaamsbewegingen niet hinderen. Eerst en vooral troost vinden. Doe spullen weg die haar ongemakkelijk maken. Als het te klein is, geef het dan door aan iemand anders. Als hij te groot is, wacht dan tot hij groeit.

Vermijd echter ook stoffen die niet ademen. Stoffen zoals kunstleer en andere synthetische vezels laten de huid niet ademen. Probeer een evenwicht te bewaren tussen dagelijkse kleding en kleding voor speciale gelegenheden. Dit zal het gemakkelijker maken om beide te combineren. En, als je kind een t-shirt zelf kan aankleden, zal dat het veel makkelijker maken.

Kleuren kiezen

Ondanks sociaal conventionalisme zijn er geen “juiste” kleuren voor jongens of meisjes. Het staat ouders vrij hun kinderen te kleden in elke kleur die zij maar willen, want de kleuren die een kind draagt, definiëren hen niet. Maak je geen zorgen om buiten het traditionele roze te gaan, het is oké als je dochter van blauw houdt! Kleding is een goede manier om kinderen op te voeden voorbij de oude normen die de maatschappij gewoonlijk probeert op te leggen.

Zeker, de sleutel tot het kiezen van kleuren voor kinderkleding is creatief te zijn en geen grenzen op te leggen. Er zijn veel manieren om verschillende kleuren te combineren. Het resultaat zal afhangen van hoe goed je met ze weet te spelen bij het kiezen van de stukken. Als je jouw dochter in bepaalde kleuren kleedt, kan dat haar creativiteit verhogen, haar humeur verbeteren en haar actiever maken.