Kamo Gutsu: een schoenenmerk in opkomst - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17838
post-template-default,single,single-post,postid-17838,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

22 mrt Kamo Gutsu: een schoenenmerk in opkomst

Kamo Gutsu is een schoenenmerk opgericht in 2014 door Freddy Dreesens. In die tijd een van de eigenaren van het Belgische schoenenbedrijf The Velvet Factory. Naast het maken van schoenen voor modelabels, wilden ze buiten de lijnen denken en iets ontwerpen dat ze nog niet op de markt hadden gezien: schoenen vol persoonlijkheid en humor, met veel kleuren en toch zeer comfortabel en draagbaar. Tijdens de MICAM schoenenbeurs in Milaan debuteerde Kamo-Gutsu’s eerste collectie. De rest is geschiedenis. Momenteel distribueren ze Kamo Gutsu in 8 landen, waar schoenen- en moderetailers de schoenen verkopen als “happy misfits” in een soms saaie industrie. De fabrikant is gevestigd in de Italiaanse regio Marche, bekend om zijn ambachtelijke schoenen van hoge kwaliteit. De fabrikant produceert twee collecties per jaar. Vanaf december 2020 werd Kamo Gutsu gemaakt en gedistribueerd door SHUZ.63, het bedrijf dat eigendom is van de ontwerper en innovator van Kamo Gutsu.

 

Wat betekent Kamo Gutsu?

Kamo Gutsu schoenen zijn geïnspireerd op de casual/sportschoenen van de jaren ’20 en ’30. Als we kijken naar de naam kunnen we stellen dat het niet bepaald een Belgisch klinkende naam is. Dat is ook niet zo. De merknaam is ontleend aan oud Japans schoeisel dat werd gebruikt voor het spelen van kemari, het oude equivalent van modern voetbal. Kemari werd door oude Japanse leden van de hogere klasse als heilig beschouwd. Het is een spel van vaardigheid en genade. De naam is afgeleid van de vorm van de originele schoen, die leek op de snavel van een eend: “Kamo” betekent eend, “Gutsu” betekent schoen.

 

Waarin onderscheidt Kamo Gutsu zich?

Elke Kamo Gutsu schoen is gemaakt met uitstekend vakmanschap. De productielocatie voor de ontwikkeling van Kamo Gutsu ligt in de Italiaanse regio Marche, beroemd om zijn ambachtelijke productie van schoenen. Dat alleen al zegt iets over het product. Ze combineren Italiaans rund-, buffel- en geitenleer met zachte suède en/of technische stoffen om frisse en eigentijdse kleurencombinaties te creëren. Van de productielocatie tot de grondstoffen, het lijdt geen twijfel dat Kamo Gutsu schoenen goed doordacht en goed gemaakt zijn. Een van hun speciale kenmerken is de vintage look op de schoenen. Het vintage effect wordt versterkt door het wassen van bepaalde stijlen. Dit betekent echter dat bepaalde modellen vlekken, oneffenheden, oneffenheden of krassen kunnen bevatten. Sommige leersoorten zijn handmatig met alcohol behandeld om deze versleten look te krijgen. Het is geen defect, maar een kenmerk van een origineel handgemaakt item. Ze bieden je een ongeëvenaard niveau van comfort en stijl door de volledige kalfsleren voering te combineren met de uitneembare foam binnenzool bedekt met kalfsleer.