Jouw bruiloft: wat moet je allemaal regelen? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
18127
post-template-default,single,single-post,postid-18127,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

29 jan Jouw bruiloft: wat moet je allemaal regelen?

Het organiseren van je bruiloft is de tijd van je leven! Natuurlijk komt er de nodige stress bij om de hoek kijken, maar er staat zoveel leuks tegenover. De voorbereiding kan soms eindeloos lijken. Misschien heb je al een betoverend mooie trouwjurk in Almere gekocht, maar dit is slechts het begin van de voorbereidingen die nog getroffen moeten worden. Wil jij er honderd procent zeker van zijn dat je alles hebt geregeld voor jouw bruiloft? Door het volgen van deze stappen weet jij wat je allemaal zal moeten doen.

Het organiseren van de basics

Nadat je een prachtige trouwjurk heb uitgezocht op damore.nl is het tijd om vervolgstappen te gaan ondernemen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk het prikken van de datum. Ga je voor een bruiloft in de zomer, of toch liever in de herfst, winter of lente? Hou hierbij ook rekening met het budget. Zaterdagen zijn bijvoorbeeld duurder dan maandagen. Daarna kun je gaan nadenken over het thema en de stijl van de bruiloft. Hoewel je waarschijnlijk al een idee hebt, hoef je het nog niet helemaal uit te denken. Dit kun je namelijk gaan doen nadat je een budget hebt toegekend aan de bruiloft. Zo weten jij en je partner exact waar je aan toe bent. Wanneer je de locatie en het thema hebt uitgedacht is het tijd om de trouwlocatie te boeken. Doe dit zo vroeg mogelijk, want vooral de populairdere locaties zullen voor de komende maanden of zelfs jaren al volgeboekt zijn.

Nodig de gasten uit

Nadat je hebt besloten hoe groot jouw bruiloft zal zijn, is het tijd om een gastenlijst op te stellen. Bij een grote bruiloft zal dit makkelijker zijn dan bij een kleine, omdat je dan keuzes moet gaan maken. Helaas is een grote bruiloft een stuk duurder, waardoor veel mensen toch kiezen voor een kleine bruiloft. Wanneer je hebt besloten wie je gaat uitnodigen, is het tijd om uitnodigingen te gaan verzenden. Zorg dat je zo vroeg mogelijk jouw save-the-date kaart verstuurd, zodat jouw gasten de datum vrij kunnen houden. Pas later kun je de echte trouwkaarten gaan ontwerpen en versturen. Deze worden vaak pas twee maanden voorafgaand aan een bruiloft verstuurd.

Dit moet je ook nog regelen

Je hebt nu al een groot deel geregeld. Nu is het tijd om mensen te gaan regelen: de ceremoniemeester, de getuigen en de bruidsmeisjes, maar ook de fotograaf. Ook het wettelijke deel moet geregeld worden. Zo moet je voorafgaand aan de bruiloft een verklaring doen, waarbij ook de getuigen bekend moeten zijn en de paspoorten meegebracht moeten worden. Ook de huwelijkse voorwaarden moeten besproken worden en een eventuele

naamsverandering moet doorgegeven worden. Daarna kunnen de laatste dingen geregeld worden, zoals de taart en bloemen. Een ding is zeker: het uitzoeken van een perfecte trouwjurk is het leukste onderdeel van de voorbereidingen, dus ga online op zoek naar een prachtige trouwjurk en zet jezelf in de schijnwerpers!