Horren  - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17340
post-template-default,single,single-post,postid-17340,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

07 mei Horren 

De warme maanden komen er weer aan. Vaak de tijd dat je lekker de deuren en ramen wil kunnen openzetten om de frisse lucht naar binnen te laten. Wanneer je dat niet doet, merk je snel dat het warm en benauwd in huis wordt. Iets waar je vaak niet erg vrolijk van wordt. Toch word je er ook niet vrolijk van wanneer je merkt dat het hele huis overspoeld wordt met insecten omdat de ramen en deuren open staan. Je moet dan vaak de keuze maken voor een fris huis met insecten of een warm huis zonder insecten. Toch is er nog een derde keuze die bestaat uit een fris huis zonder insecten. Namelijk door een hor voor de ramen en deuren te plaatsen.

Horren voor ramen en deuren
Een hor is een mechanisme wat je dus in een kozijn kan bevestigen. Hierdoor zijn er zowel horren voor deuren als voor ramen beschikbaar. Een hor is gemaakt van een stalen constructie of in een rolgordijn formaat. In deze constructie vindt je een gedeelte gemaakt van gaas. Dit gaas zorgt er dus voor dat er gewoon wind door de hor gelaten kan worden, maar dat insecten en bladeren of pollen niet zomaar binnen kunnen dringen. Een gaas in rolgordijn formaat kan eventueel uitgerold worden naar de lengte die gewenst is. Andere horren kunnen op maat gemaakt worden, maar ook in standaard formaten besteld worden. Met een hor creëer je dus eigenlijk een soort beschermlaag tussen de ramen en deuren en buiten.

De voordelen van horren
Een hor heeft dan ook verschillende voordelen. Het eerste voordeel is natuurlijk de hoeveelheid insecten die wordt tegengehouden door de hor. Waarbij normaal insecten vrije toegang hebben wanneer je de deur of het raam open hebt, is dat met een hor absoluut niet het geval. Je hebt dus als voordeel wel lekker de frisse lucht in huis, maar daarbij niet het nadeel van de insecten die naar binnen kunnen vliegen. Een ander voordeel is dat een hor in de meeste gevallen helemaal niet duur hoeft te zijn. Je kan een hor vaak goedkoop vinden in verschillende standaard afmetingen. Uiteraard wordt dit wel duurder naarmate de hor op maat gemaakt moet worden. Je kan het dus zo duur maken als je zelf wil. Het laatste voordeel is dat horren overal te koop zijn. Je hoeft hiervoor niet stad en land af te zoeken, maar kunt gewoon terecht bij de lokale bouwmarkt.

Tot slot
Een hor is dus een mechanisme om insecten buiten te houden en de ramen alsnog wagenwijd open te kunnen zetten. Het gaas zorgt voor toevoer van frisse lucht, maar houdt daarbij insecten en andere narigheden tegen.

Bron: www.atmyhome.nl