Hoe leg je een vijver aan in je tuin? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15983
post-template-default,single,single-post,postid-15983,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 mrt Hoe leg je een vijver aan in je tuin?

Met een vijver geef je een tuin net dat beetje extra natuurlijke invloed. Het buiten in de tuin zitten wordt meer ontspannen wanneer je dit kunt combineren met het geluid van een watervalletje of beekje. Daarbij zal een vijver vogels en andere dieren aantrekken die van het water komen drinken. Het draagt allemaal bij aan een oase van rust en natuur in je eigen achtertuin. Een vijver in je tuin is dus zeker een goed idee. Voordat je echter begint met het aanleggen is wel de nodige voorbereiding en planning nodig.

Wat voor soort vijver?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat voor soort vijver je in de tuin wilt hebben. Deze keuze zal namelijk de rest van de planning voor het aanleggen bepalen. Wil je bijvoorbeeld een vijver met alleen water en planten? Of moeten er naast planten ook vissen in het water komen? Misschien heb je altijd al gedroomd van een Koivijver vol met exotische karpers? Afhankelijk van de keuze kan je de grootte en minimale diepte van de vijver bepalen. Wil je Koi karpers in de vijver houden dan moet het water bijvoorbeeld minimaal 150cm diep zijn. Dit is noodzakelijk zodat de vissen in de winter kunnen overleven.

Planten en vissen kopen

De makkelijkste vijver om in je tuin aan te leggen is een exemplaar met alleen planten. Wil je ook vissen in de vijver dan moeten de planten en vissen op elkaar afgestemd worden. Je moet de juiste vissen kopen die niet de planten opeten. Als je hier weinig verstand van hebt dan is het moeilijk om deze keuzes te maken. Je kan dan ook het beste advies van een professional vragen. Met professioneel advies zal je lange tijd van een mooie vijver in je tuin kunnen genieten. Het is natuurlijk ook mogelijk om de complete aanleg uit te besteden.