Hoe kies je een winterjas voor jouw kind? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16708
post-template-default,single,single-post,postid-16708,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

20 nov Hoe kies je een winterjas voor jouw kind?

De temperatuur gaat omlaag, het begint weer flink te regenen en te waaien. Het wordt weer winter. Het wordt weer tijd om na te denken over hoe je je kinderen deze winter warm kunt houden. Natuurlijk wil je ze niet alleen warm houden ze moeten er ook nog eens hip uitzien. En het allerbelangrijkste is dat jouw kind zich prettig voelt in zijn of haar winterjas. In deze blog lees je een aantal tips bij het aanschaffen van een nieuwe winterjas.

Wind en regenbestendigheid

Regen en wind zijn in de winter natuurlijk de grote boosdoeners, en jouw kind moet er lekker warm en droog bij lopen. Schenk dus extra aandacht windbestendigheid en waterdichtheid. Kijk goed naar de ritssluitingen deze moeten goed dicht gaan en het beste is als de ritssluiting wordt afgedekt met een extra flap. Kijk ook goed of de jassen bewerkt zijn met waterafstotend materiaal.

Pasvorm

De pasvorm van de jas is heel belangrijk, gezien het feit dat kinderen nou eenmaal groeien. De jas mag een beetje op de groei gekocht worden maar zorg dat de jas niet te groot is. Het doel moet eigenlijk zijn om de jas een heel seizoen mee te laten gaan. Op het moment dat de jas echt te groot is zal jouw kind het sneller koud krijgen. Ook moet de jas de juiste vorm hebben, sommige jassen passen kinderen nou eenmaal beter dan andere. Een Vingino winterjas bijvoorbeeld gaat lang mee en heeft voor zowel jongens als meisjes een goede pasvorm.

Comfort

De jas moet natuurlijk gewoon simpelweg lekker zitten. Jouw kind moet lekker vrij rond kunnen rennen zonder dat de jas in de weg zit. Comfort is misschien wel de belangrijkste factor, als een jas niet lekker zit trekt jouw kind de jas niet aan heb je je weggegooid. Een Le Chic winterjas is niet allen heel comfortabel maar ziet er ook nog een heel goed uit. En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat.