Het vrolijke optimisme van de 2021 zomermode - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17577
post-template-default,single,single-post,postid-17577,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

07 apr Het vrolijke optimisme van de 2021 zomermode

We leven met z’n allen in een periode die absoluut anders is dan alle andere. De wereldwijde pandemie heeft de manier waarop we ons dagelijks leven leiden drastisch aangepast, en er is ook weinig twijfel over mogelijk dat bepaalde onderdelen van ons bestaan ​​voor altijd zullen veranderen. Maar hoe zit het met de mode die we nu dagelijks dragen?

2020: het jaar van de joggingbroeken

In de vroege dagen van de lockdown waren we allemaal getuige van een revolutie op het gebied van loungewear, toen de mensen de zakenkleding verwisselden voor joggingbroeken en zich vanuit het comfort van hun bank massaal voor de virtuele zakelijke bijeenkomsten gingen aanmelden.

Maar er is toch wel meer in de mode geweest in 2020 dan enkel de flinke toename van het aantal online bestellingen van trainingsbroeken? Welnu, de mode trends waren vorige jaar veelal beperkt en over het algemeen somber. Maar er is licht aan de corona duisternis en zo ook in de 2021 lente en zomermode!

2021: het jaar van je vreugdevol aankleden

In het trendrapport van Net-a-Porter voor de zomermode van dit jaar merkte de online retailer op dat er vooral een accent ligt op jezelf vreugdevol aankleden. Je kunt hierbij denken aan allerlei kleding in felle kleuren en met vrolijke prints. Precies zoals je het ook in de Marc Cain mode collectie terugvindt.

De ideeën van escapisme door mode met een vrolijk optimisme te dragen waren bij diverse modemerken in 2020 al redelijk in opkomst, waarbij veel kleding aanbieders het alsook positioneerden als een prettige wijze om de ‘Covid-blues’ te verlichten.

Optimisme en flink wat joy!

Maar het nieuwe modejaar 2021 lijkt nu volledig de prettige optimistische kleuren in vele modecollecties te erkennen. De retailers die felle kleuren en patronen gebruiken om de geest op te vrolijken en positiviteit te verspreiden zullen er zo in ieder geval voor zorgen dat we van de frustratie en verveling afkomen door al bijna een jaar 24/7 in een joggingbroek te leven.

Dus leg al die zwarte en grijze (indoor-)kleding van 2020 nu maar lekker opzij en kleed je luchtig en met flink wat joy, want onze donkere dagen zijn bijna geteld en de vrijheid van de zomer van 2021 is in aankomst. Althans in ieder geval in de mode… en de rest volgt!