Een trouwpak heren, aan welke eisen moet deze voldoen? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17397
post-template-default,single,single-post,postid-17397,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
trouwpak heren

15 jul Een trouwpak heren, aan welke eisen moet deze voldoen?

Ben je op zoek naar een trouwpak heren? Spannend! Het kopen van een trouwpak voor heren is iets waar je goed over na moet denken. Je moet er immers rekening mee houden dat, dat het pak is dat je gaat dragen op wat de mooiste dag van je leven moet worden. Het is best mogelijk dat het angstzweet je bij het lezen van deze woorden enigszins uitbreekt, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig… althans zolang je maar rekening houdt met deze tips!

 

  • 1.) Je trouwpak moet passen bij de locatie die je hebt gehuurd 

 

In eerste instantie is het belangrijk dat een trouwpak heren altijd goed past bij de locatie waar de bruiloft plaats zal vinden. Hebben jullie de keuze gemaakt om een bruiloft te organiseren in een tuin? In dat geval is het mogelijk om te kiezen voor een iets meer casual trouwpak heren dan wanneer je bijvoorbeeld een feest geeft in een balzaal of in een ander chique decor. In dit laatste geval wordt het dan ook doorgaans aangeraden om te kiezen voor het aanschaffen van een trouwpak heren in een donkerdere stof. De klassieke combinatie van een wit hemd met een zwarte vest kan in deze situatie bij een gebrek aan inspiratie altijd prima zijn. 

 

  • 2.) Kan je de stijl afstemmen op de bruidsjurk van de bruid?

 

Veel koppels die gaan trouwen vinden het belangrijk dat de kledingstukken die ze dragen goed zijn afgestemd op elkaar. Het kopen van een bij de bruidsjurk passend trouwpak heren wordt in de praktijk echter vaak bemoeilijkt door het feit dat de bruid de look van de bruidsjurk geheim wil houden tot op de dag van de trouw. In dat geval kan je aan de hand van elke vragen misschien alsnog enigszins achterhalen welke stijl en welk kleur van trouwpak de beste match zou kunnen zijn. 

 

  • 3.) Geen enkele bruidegom is dezelfde 

 

Het beschikbare aanbod voor wat het kopen van een trouwpak heren betreft is uiteraard ongelofelijk uitgebreid. Dat is ook nodig, want het is zo dat je lichaamstype in de praktijk steeds bepalend is voor de stijl waar je trouwpak over moet komen te beschikken. Voor lange, smalle mensen geldt dat ze bij voorkeur met alle trouwpakken wel goed uit de voeten kunnen. Ben je op zoek naar een mogelijkheid om wat extra volume te creëren bij jouw trouwpak heren? In dat geval zou je kunnen kiezen voor een exemplaar met bijvoorbeeld een dubbele rij knopen. Hou er bovendien rekening mee dat lichte kleuren iets meer volume creëren terwijl donkere kleuren net afslanken. 

 

  • 4.) De pasvorm is het belangrijkste aandachtspunt

 

Uiteraard zijn er duidelijk heel wat verschillende zaken om bij stil te blijven staan voor wat een trouwpak heren kopen betreft, maar het meest belangrijke aandachtspunt van allemaal is ongetwijfeld de pasvorm. Deze moet aan twee concrete eisen zien te voldoen. In eerste instantie moet de pasvorm er uiteraard voor zorgen dat je trouwpak goed om je lichaam aansluit, maar daarnaast moet ze ook voldoende bewegingsvrijheid realiseren. Het laatste wat je namelijk wil is de hele dag als een houten Klaas overal bijstaan. In ieder geval, controleer bij het kopen van een trouwpak heren dus altijd grondig de pasvorm die ze heeft!