Bescherm je gegevens tegen skimmen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16099
post-template-default,single,single-post,postid-16099,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

03 jul Bescherm je gegevens tegen skimmen

Met alle nieuwe betaalmogelijkheden, zijn er ook allerlei nieuwe mogelijkheden gekomen om bij jouw persoonlijke gegevens te komen. Via Radio-frequency identification (RFID) is het mogelijk om informatie op te slaan en af te lezen van zogenaamde RFID-tags. Denk bijvoorbeeld aan de NFC-chips in je bankpas. NFC staat voor “near field communication” en is tegenstelling tot RFID communiceert NFC in twee richtingen. Tegenwoordig word NFC zelfs in je telefoon gebruikt.

 

Creditcardhouders

 Een goede manier om je pasjes te beschermen tegen skimmen is een creditcardhouder met RFID-protectie. De meeste creditcardhouders bieden je bescherming tegen skimmen en hebben genoeg ruimte voor al je pasjes en briefgeld. Door de ontwikkelingen die zijn gemaakt in het creditcardhouder gebied, zal je verbaast zijn over hoeveel je kwijt kunt in zo’n kleine houder.

Naast het beschermen van je persoonlijke gegevens is een creditcardhouder ook beter voor je rug. Als je nu een dikke en overvolle portemonnee hebt en die graag in je kontzak hebt, zit je scheef. Hierdoor staan je ruggenwervels niet in lijn en zal je op ten duur last gaan krijgen van je rug.

Bij de meeste creditcardhouders staat vermeld dat ze beschermen tegen skimmen, maar je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat je beschermd bent als je een gesloten aluminium houder hebt. Aluminium of RVS zal je gegevens altijd beschermen en helpt ook tegen het buigen en breken van je pasjes.

 

Portemonnees

 Creditcardhouders zijn niet de enige manier om je gegevens te beschermen tegen skimmen. Er zijn tegenwoordig ook allerlei portemonnees die anti-skim protectie bieden. Vaak zit er een speciaal laagje tussen het leer en de voering van je portemonnee. Zo kan je je gegevens beschermen en heb je ook genoeg ruimte voor al je pasjes, bonnetjes, briefgeld en muntgeld. Dus als je niet genoeg ruimte hebt aan een creditcardhouder is een portemonnee met rfid-protectie een perfecte optie. Als je op zoek bent naar een nieuwe portemonnee is het dus de moeite waard om te kijken of hij een anti-skim laagje heeft.