Bedrijfskleding kiezen voor mijn bedrijf - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17961
post-template-default,single,single-post,postid-17961,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

10 okt Bedrijfskleding kiezen voor mijn bedrijf

Ik ben een ondernemer met een eigen bouw bedrijf. Bij mijn bedrijf werken zo ongeveer 200 mensen. Naast dat ik eigenaar ben doe ik HRM werkzaamheden binnen mijn bedrijf. Ik heb er een aantal jaar geleden voor gekozen om een directeur aan te nemen die het bedrijf naar een nog hoger niveau dan ik kan tillen. Sindsdien ben ik mij bezig gaan houden met het werk wat ik het allerleukste vind en vroeger ook voor gestudeerd heb.

De bottleneck

Het gene waar ik het meest tegen aanloop binnen mijn bedrijf op HRM gebied is het kleding management systeem. Ik bestel nieuwe bedrijfskleding handmatig bij onze leverancier in grote getalen. Maar ik merk dat werknemers hier wat gemakzuchtig mee omgaan en wel erg vaak nieuwe kleding aanvragen. Dit zorgt binnen mijn bedrijf voor een grote kostenpost. Daarnaast blijven de niet gangbare maten ook in grote getalen over wat ik zonde van de kleding en het uitgegeven geld vind.

KMS kleding systeem

Via een vriend die bij een ander bedrijf werkt kwam ik bij KMS uit. Zei hebben een kleding management systeem waarin iedere werknemer voor zichzelf kan bestellen wat hij of zei nodig heeft. Dit leek mij perfect voor mijn bedrijf. Ik heb wat onderzoek gedaan en kwam erachter dat ik als beheerder zelf bedragen in kan stellen voor mijn medewerkers. Hierdoor heeft elke medewerker een gelimiteerd bedrag wat hij/zei kan uitgeven per jaar op basis van het aantal gewerkte uren. Dit zorgt ervoor dat medewerkers niet zomaar meer allerlei kleding vragen/pakken.

Ervaring medewerkers

Na een half jaar dit systeem te hebben toegepast ben ik de werkvloer opgegaan om te vragen hoe medewerkers het systeem ervaren. Zei geven aan dat het een eenvoudig systeem is om te gebruiken en bestellingen ontzettend makkelijk geplaatst zijn. Ook geven zei aan dat ze aan het bedrag wat beschikbaar is per jaar meer dan genoeg is. Ook geven zei aan dat ze nu veel bewuster keuzes maken voor kleding die zei daadwerkelijk nodig hebben.