Antieke klokken: Een stukje geschiedenis in jouw interieur - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
18045
post-template-default,single,single-post,postid-18045,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

08 mrt Antieke klokken: Een stukje geschiedenis in jouw interieur

Antieke klokken hebben een bijzondere uitstraling en kunnen een waardevol en uniek element zijn in jouw interieur. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten antieke klokken en waar je op moet letten bij het kopen en onderhouden van een antieke klok.

Soorten antieke klokken

Er zijn verschillende soorten antieke klokken, elk met hun eigen unieke uitstraling en geschiedenis. Zo zijn er bijvoorbeeld pendules, tafelklokken, wandklokken en staande klokken. Pendules zijn vaak kleinere klokken die op een tafel of schoorsteenmantel geplaatst kunnen worden. Tafelklokken zijn wat groter en kunnen op een dressoir of boekenplank geplaatst worden. Wandklokken worden opgehangen aan de muur en staande klokken staan op de grond en zijn vaak erg imposant.

Naast de verschillende soorten klokken zijn er ook diverse stijlen, zoals de barokke stijl, de rococostijl en de art-decostijl. Elk met hun eigen kenmerken en uitstraling.

Waar op letten bij het kopen en onderhouden van een antieke klok?

Bij het kopen van een antieke klok is het belangrijk om te letten op de staat van de klok. Is deze nog in goede staat en functioneert deze naar behoren? Controleer bijvoorbeeld of de wijzers nog goed bewegen en of de klok nog steeds de juiste tijd aangeeft. Daarnaast is het goed om te kijken naar de stijl en of deze past bij jouw interieur.

Ook het onderhoud van een antieke klok is belangrijk. Het is aan te raden om de klok regelmatig te laten onderhouden door een specialist. Dit kan bestaan uit het schoonmaken van de klok, het oliën van de bewegende onderdelen en het afstellen van de klok.

Integreren in jouw interieur

Een antieke klok kan een prachtige aanvulling zijn op jouw interieur en kan een stukje geschiedenis in huis brengen. Zo kun je een antieke klok bijvoorbeeld plaatsen op een dressoir of boekenplank en deze combineren met andere decoratieve objecten. Een antieke klok kan ook opgehangen worden aan de muur als echte eyecatcher in de kamer.

Conclusie

Antieke klokken kunnen een waardevol en uniek element zijn in jouw interieur. Er zijn verschillende soorten antieke klokken en stijlen om uit te kiezen. Bij het kopen van een antieke klok is het belangrijk om te letten op de staat van de klok en of deze past bij jouw interieur. Het onderhoud van een antieke klok is ook belangrijk om de klok goed te laten functioneren en lang mee te laten gaan. Integreren van een antieke klok in jouw interieur kan op vele manieren, van plaatsen op een dressoir tot ophangen aan de muur.