Matras kopen? Hier moet u op letten - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15629
post-template-default,single,single-post,postid-15629,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

30 aug Matras kopen? Hier moet u op letten

De aanschaf van een matras zorgt vaak voor wat vragen. Er vanuit gaande dat de gemiddelde mens 80 wordt, slapen we namelijk ruim 230.000 uur in ons leven. Het is dus erg belangrijk dat het matras waarop je slaapt genoeg comfort biedt. Verbazingwekkend is hoeveel verschillende soorten matrassen er te koop zijn. Maar wat zijn nou de dingen waar je op moet letten bij de  aanschaf van een matras?

Dikte matras

Het is belangrijk rekening te houden met de dikte van een matras. Een matras moet namelijk de contouren van je lichaam volgen. De minimale dikte van een matras is normaliter 15cm, maar vaak zijn matrassen tussen de 17 en 20cm. Daarnaast geldt vaak dat hoe dikker het matras is, hoe langer de levensduur is.

Regulatie

Een constante lichaamstemperatuur is belangrijk voor een goede nachtrust. Een goed matras moet samen met je dekbed warmte reguleren waar de temperatuur van je lichaam constant blijft. Als een matras dit niet doet en dus te warm wordt, zorgt dit voor een te hoge temperatuur en ga je zweten. Naast warmteregulatie is ook vochtregulatie erg belangrijk. Ieder mens verliest vocht tijdens de slaap, gemiddeld 200 tot 300 milliliter per nacht. Wanneer een matras dit vocht niet opneemt, wordt je bed klam. Naast het feit dat je dan zweterig wakker wordt, is het ook een broeiplek voor bacteriën.

Hardheid

De hardheid van een matras is erg bepalend voor je comfort ‘s nachts. Hoe diep je wegzakt in het matras is afhankelijk van een drietal factoren. De vorm van je lichaam, gewicht en de lighouding waarin je slaapt. Vaak is het een kwestie van persoonlijke voorkeur en gewenning. Er is geen goed of slecht, dus geef jezelf wat tijd om te wennen aan je matras. Dit duurt minimaal 30 dagen, waardoor veel bedrijven vaak de mogelijkheid bieden om nog te ruilen binnen die periode. Zo kun je dus een matras proberen en als het niet bevalt het gewoon ruilen voor een betere!

Onderhoud

Onderhoud is een belangrijk element bij de aanschaf van een matras. Matrassen zijn namelijk een broeinest van bacteriën en huisstofmijt. Nu kun je aan het matras zelf niet veel schoonmaken, maar wel aan de dekens die eromheen liggen. Door deze regelmatig te wassen verleng je de levensduur van een matras.

Kosten?
Voor veel mensen zijn de kosten toch een belemmering bij de aanschaf van een matras. Kijk daarom goed op het internet naar aanbiedingen van kwalitatieve matrassen van bijv. merken als:
– Auping
– Tempur
– Mline