Klompen: oerhollands schoeisel - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16223
post-template-default,single,single-post,postid-16223,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

17 okt Klompen: oerhollands schoeisel

Of je nu op zoek bent naar een mooie set authentieke houten klompen met de rustieke look uit vroegere tijden, of juist graag mooie modieuze klompen vindt, tegenwoordig is het allemaal te vinden. Voor elke voet is er de juiste klomp en voor elke smaak is er wel een passende kleur en aansprekend motief te vinden.

De houten klomp

Als je denkt aan het woord ‘klompen’, denk je al gauw aan de ouderwetse houten klompen zoals die al eeuwenlang worden gebruikt door onder meer boeren en tuinders. Houten klompen zijn ergonomisch opgebouwd en daarom zeer geschikt om langere tijd op de lopen. Bij fysiek zware beroepen zijn klompen meestal dan ook erg handig. Een bijkomend voordeel is dat houten klompen erg stevig zijn. Wanneer bijvoorbeeld een stratenmaker ze draagt tijdens zijn werk en hij onverhoopt een zware steen op zijn voet laat vallen, is de klomp zo sterk dat hij de klap opvangt.
Houten klompen voor werklieden worden voornamelijk uitgevoerd in een naturel look, met eventueel een blanke of gele laklaag en voorzien van een motiefje.
Ook voor kinderen zijn houten klompen erg leuk en handig. Doordat de klompen zo robuust zijn, kunnen kinderen er lekker in ravotten zonder bang te hoeven zijn dat de klompen stuk gaan. Hierdoor kan je klompen kopen in diverse soorten en maten.
Voor kinderen worden de klompen meestal aangeleverd in een vrolijke, opvallende kleur zoals rood, blauw of roze. Omdat kinderklompjes vaak cadeau worden gedaan (onder andere ter gelegenheid van geboortes) speelt de markt hier leuk op in. Zo kun je tegenwoordig zelfs gepersonaliseerde houten klompjes krijgen, met bijvoorbeeld de naam en de geboortedatum van het kindje of een afdruk van diens geboortekaartje erop.

De verpleegkundige klomp

Naast de traditionele houten klomp bestaan er ook de verpleegkundige klompen. Deze hebben een vorm die afgeleid is van de houten klomp, maar zijn uitgevoerd in soepeler materiaal en verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en uitvoeringen. Vaak wordt voor de vervaardiging van verpleegkundige klompen kunststof, rubber of leer gebruikt. Verpleegkundige klompen zorgen voor een goede ondersteuning van de voeten en daarmee het gehele lichaam. Hierdoor kan de drager een betere werkhouding aannemen. De verpleegkundige klomp, de naam zegt het eigenlijk al, wordt veelal gebruikt door medisch personeel. Omdat deze doelgroep fysiek belastend werk doet en ook veel moet lopen, komt de uitstekende ondersteuning van de klomp hun eigen gezondheid ten goede.
De verpleegkundige klomp is door het gebruikte materiaal eenvoudig schoon te houden, wat weer een pluspunt is voor dit type schoeisel.

Andere typen klompen

Klompen zijn kenmerken voor de Hollandse cultuur en daarmee ook veel gebruikt in de toeristenindustrie. Op diverse toeristische trekpleisters in het land staan er bijvoorbeeld klompen in megaformaat, waar de bezoeker plaats in kan nemen om vervolgens een leuke foto te laten maken. Ook populair zijn sleutelhanger met daaraan mini-klompjes, om het thuisfront mee te verrassen. Daarnaast is de klomp sinds een aantal jaren ook verkrijgbaar in een pantoffel-uitvoering. Zo kan iedereen op zijn eigen manier genieten van de Hollandse klomp.

Tags: