Kinderopvang Amersfoort - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16930
post-template-default,single,single-post,postid-16930,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

17 apr Kinderopvang Amersfoort

Hallo allemaal! Welkom bij weer een nieuwe blog van mij. Dit keer ga ik het hebben over kinderopvang. Doordat mijn dochtertje nu 2 jaar is geworden is het tijd om te gaan kijken naar peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en BSO’s. In deze blog neem ik jullie mee met mijn zoekproces en tot welke conclusies ik gekomen ben. Veel leesplezier.

Waar opletten bij kinderopvang?

Het allerbelangrijkste als je begint met het zoeken naar een goede kinderopvang in Amersfoort is kaders instellen. Kaders van wat jij belangrijk vindt bij een kinderopvang. Zo vind ik het belangrijk dat de kinderopvang mijn christelijke normen en waarden accepteert en respecteert. Ik zocht dus een christelijke kinderopvang Deze kaders kun je zelf bedenken of meevaren op gesprekken die je met andere moeders hebt. Denk dus altijd goed na over welke onderdelen van de kinderopvang jij belangrijk vindt. Hierdoor komt je niet voor verrassingen te staan. Al deze vragen mag je ook stellen bij de kinderopvang. Dit vinden ze vaak juist heel erg fijn! Ook voor hen moet de klik en de mogelijkheid er natuurlijk zijn.

Dit ging bij mij op deze manier: Ik begon met gesprekken om mij heen. Hieruit kwam naar voren dat ik het erg belangrijk vind dat de christelijke normen en waarden ook naar voren kwamen. Daarnaast woon ik in Amersfoort. Ik wil dus ook een kinderopvang in Amersfoort. Zelf zou ik niet naar een peuterspeelzaal buiten Amersfoort gaan. Ook vond ik het belangrijk dat de leidsters geschoold waren. Hier bedoel ik mee dat het voor mij belangrijk is dat de leidsters weten hoe ze kinderen moeten opvoeden. Misschien wel het allerbelangrijkste: Ik wil dat mijn kind zich thuis voelt bij de opvang. Als ze dat niet doet, zoeken we gewoon verder.

Peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Een volgende keuze was breng ik mijn kind naar een peuterspeelzaal of een kinderdagverblijf. Het verschil tussen beide is het volgende.

Bij een kinderdagverblijf komen kinderen tussen de 0-4 jaar, ze spelen samen en door het spelen leren ze bepaalde vaardigheden. Bij een peuterspeelzaal komen kinderen vanaf 2,5 jaar. Hier ligt de focus op de ontwikkeling. Dankzij bepaalde speelse lesmethodes leren kinderen nog meer vaardigheden. Daarnaast zijn ze beter voorbereid om het naar school gaan als ze 4 jaar zijn. In veel landen is een peuterspeelzaal de norm. In Nederland verschilt het per plaats.

Nu je weet wat het verschil hier tussen is kun je voor jullie kind de keuze maken wat het beste past. Is jullie kind bijvoorbeeld al veel bezig met praten? Of juist nog niet? Als dit wel het geval is, kan het slim zijn om voor een peuterspeelzaal te kiezen. Maar ook hierbij ligt de keuze helemaal bij jullie. Kijk vooral goed naar jullie opvoeding en wat daar het beste bij past.

Bijdehandjes

Na al mijn zoeken, overleggen en telefoontjes kwam ik uit bij Bijdehandjes in Amersfoort. Bijdehandjes Amersfoort is een groep christelijke peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en BSO’s in Amersfoort. Zij focussen echt op het kind, de educatie en op het thuis voelen van het kind. Voor mij zijn dit drie erg belangrijke onderdelen. Na het gesprek met hun ben ik er helemaal over uit dat ik mijn dochter bij ze aflever.