Zo leer je je eigen tuin te planten - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17912
post-template-default,single,single-post,postid-17912,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

07 jul Zo leer je je eigen tuin te planten

Ook al woon je in een grote stad, tuinieren is nog steeds mogelijk zolang je een passende tuin kunt aanleggen met mooie planten en meubels. Je hoeft bijvoorbeeld geen volgroeide bomen kopen, omdat je deze helemaal opnieuw kunt planten. Tuinieren is een leuke en stressverlichtende hobby, dus iedereen zou er gebruik van moeten maken. Je kunt echter enkele problemen tegenkomen bij het maken van je eerste plantbed of het kiezen van de juiste planten voor je tuin. In dit geval moet je de basis van tuinieren leren. Zo moet je leren hoe je de tuin voorbereid, de planten kiest en andere gerelateerde activiteiten doet.

De tuin voorbereiden

Alles heeft voorbereiding nodig, inclusief het maken van je tuin. Het meest cruciale onderdeel is het verwijderen van gras. Voel je niet schuldig voor het verwijderen van een deel van je tuin, want je hebt het nodig voor betere en mooiere planten in de toekomst. Bij het verwijderen van gras en zijn wortels kun je tal van methoden gebruiken, zoals bladmulch, handmatig verwijderen en solarisatie. Nadat je deze grassen hebt verwijderd, is het tijd om aan de grond te werken. Het doel is om een ​​gezonde bodem als basis te hebben voor nieuwe gezonde en prachtige planten. Zorg er eerst voor dat de grond de benodigde voeding in de juiste hoeveelheid bevat. Zorg er vervolgens voor dat de grond de juiste pH-waarde heeft. Het doel is om het vermogen van planten om voedingsstoffen op te nemen te vergroten. Grond die te zuur of alkalisch is, is slecht voor je tuin. Een ander ding om te overwegen als het gaat om grondbewerking, is het bepalen van het type. Je moet grond vermijden die te zanderig is of te veel klei bevat. Ten slotte moet je kijken naar de planten. Als je de grond hebt voorbereid, is het tijd om er wat planten in te zetten. Het goede nieuws is dat je de vrijheid hebt om alles te planten wat je maar wilt.

Soorten planten om op te nemen

Er is keuze uit vele soorten planten. Om de selectie te vereenvoudigen, kun je er een aantal kiezen op basis van categorieën. Er zijn bijvoorbeeld kruidachtige eenjarigen. Deze groeien in één seizoen, dus je moet ze elk jaar opnieuw planten. Sommigen van hen zijn goudsbloemen, zinnia’s en impatiens. Vervolgens kun je kruidachtige vaste planten in je tuin opnemen. Ze gaan erg lang mee, ook al sterven ze in de winter. Enkele voorbeelden zijn pioenroos, valse indigo, delphinium en daglelie. Naast bloemen kun je ook struiken en houtachtige bomen planten. In sommige gevallen kun je proberen om fruit, groenten en kruiden te planten. Enkele goede keuzes zijn wortelen, appels, bosbessen en asperges. Het wordt niet alleen een nieuwe hobby, maar het geeft ook een ruime voorraad gezonde ingrediënten voor je huishouden.

Planten kopen is een alternatief

Over het algemeen moet je planten uit zaden kweken. Je kunt het proces echter verkorten door simpelweg volwassen planten van de markt te kopen en ze opnieuw in je tuin te planten. Het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van planten is hun conditie. Zorg ervoor dat het gezonde, evenwichtige en goed gekleurde bladeren zijn. Het wordt ook aanbevolen om hun wortels te inspecteren voordat je ze koopt. Daarnaast moet je je planten kopen bij vertrouwde leveranciers zoals De Hoeve Buitenleven. Zorg ervoor dat de verkoper een goede reputatie heeft en een complete collectie planten bieden.